Wednesday, April 8, 2020

Online shopping

As salam.


Bahaya jugak bila duk rumah ni. nak shopping online tu lagi kuat. hari biasa pun dah biasa buat, apa lagi time RMO ni. Alhamdulillah so far parcel sampai on time, in fact ,husben belikan tepon murah kat lazada time promo tu pun dapat semua. 

Ni emergency terpaksa beli sebab dua budak dalam rumah ni gheja berkelai ja share tab. Bosan tengok tv, depa berkelai nak main tab. Dah jadi macam tu ,kami payah la nak buat kerja. Mujur ada lazada sale, beli phone Redmi tu, ha main la hampa. Tapi ada limit la..usually, pagi after bfast tu, depa layan tv dulu.Eryna buat kumon . Around 12-1 pm baru bagi tengok gadget. petang sebelum mandi tu, dah kena bagi balik. Malam Eryna wajib baca quran ,gilir-gilir la kami dua ajaq. pastu depa tengok tv sat, agak dah nak start berkelai terus suruh tidoq. selalu tu by 10 pm dah hambat masuk bilik.

Aku so far, selesa sambung gheja ofis waktu malam. siang tu, yang mana kena communicate dengan team, on jugak lappy dengan skype. yang report semua , lagi senang malam after kids tidoq.lagi concentrate. sebab siang tau la, dah bfast depa nak itu ini. pastu nak kena masak lagi. so far, after kami top up groceries ni, aku takdak dah order luaq. masak pun simple-simple. memang budget setiap 2 weeks top up bahan mentah. Ni friday ( 10/4 ) kata nya nak announce samada RMO ni extend ke tak. Aku harap extend la taking that current situation . Elok la cancel param semua tu. Even ada ura yang raya pun maybe tak dapat balik, bagi aku as long untuk kebaikan, why not.putuskan rangkaian dulu.

Ok, berbalik kepada online shopping ni, haritu kan aku sibuk dengan iron cast. ada beli brand Aussie yang also good brand and function sama. Tetiba aku terfollow lecreuset official website. usya-usya harga dia, not bad la. tak jauh sangat beza dengan harga personal shopper. pastu aku ternampak promo ni...






Since now tengah RMO, kita boleh online shopping dengan sales person depa. jadi, aku saja la tanya sebab masa tu dah April, sekali sales girl tu bagitau promo ni ada lagi ( extend sampai end of Apr ) ,and ada 2 set ja.. apa lagi, rambang mata aku terus on. self reward kata nya.  Ni kira murah dah sebab aku survey ps punya price, seketui tu saja paling murah depa juai 899 ,and spatula tu price around RM 150 + . Belum lagi yang silicone flower tu. so ,at least ,aku dapat price ni with extra gift. Lagi berbaloi and free shipping. Some more Ultra Violet ni color baru, ada ps yang jual untuk 20 cm ni dalam RM 1099. uiii baik la aku beli direct ja.. Untuk size tu sesuai untuk 2-4 orang .small family macam aku ok la. lagipun baru nak berjinak kan. aku pun dah ada size yang shallow tu. lagipun ada lagi periuk lain yang still boleh guna. ni tak tau la kot terjebak pulak dengan iron cast ni. 

ok, tu ja ..kenangan time RMO.
Oh ya, aku punya barang ni depa cuma post after RMO. nampak nya tak dapat la bereksperimen time RMO ni, takpa la janji dapat harga best kihkihkih.

💋

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...