Tuesday, February 20, 2018

Tercium cik lepat

As salam.

Haritu Elisya macam sakit mata.so,bawak dia p klinik.time tu tak la jem mana pun.usually,traffic lite depan NSK tu memang slow sikit.entah macam mana, agaknya tengah berangan ke apa.tetiba i dengar bunyi "boom" yang sangat slow..masa tu surprise jugak.and macam blur. tanya eryna..ada tak dia dengaq bunyi.and dengan konfiden cakap dekat dia..ada orang langgaq kita ke....padahal....


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Kereta ku dah cium cik lepat 😥..terblur and nervous terus..huwaaa camno ni...


Dalam debar tu,driver dah turun and tengok la keta dia yang dah rapat sangat dengan my car...aduh,camna la boleh careless.memang serius tak perasan macam mana boleh jadi..nak recall pun blur.

Pastu,dah amik gambaq semua..driver lepat cakap,kena settle balai.i asked him,kalau boleh dia gerak sikit ke depan sebab nak tengok la the damage..brader tu tak nak.dia kata tak boleh.eh,awat pulak kan..pastu dia dengan kerek nya cakap.."kena settle balai ni..ni lepat ni..dalam 7,8 ribu ni" perghhh..tau la keta hang mahai..takyah la wat kerek bro ( dalam hati je la..muahahaha)...pastu i call hasben mintak dia cakap..still dalam phone dia dok cakap pasal harga 7,8 ribu lolssss...i have a feeling macam tak kena banyak sebab macam takde kemek..tapi still the car has to move to see the damage.

Lepas tu,brader tu bagitau,itu keta boss..ooo patut la takuit...tapi awat yang duk cakap serupa tu keta hang..gitew..tapi,ok la dia takdak la nak jerkah cheq..yang eryna pulak sibuk nak turun..ish geram..elisya dah start nangis sebab kereta berhenti..drama sat la situ 😁😁..

And then i cakap kat brader tu,ok la ikut la mana-mana.you have my number..dah amik road tax semua.i wait for my hasben to come back home.pastu since situ kan traffic lite,,bila dia move tu takleh la laju-laju sebab ada keta queue kat depan.as soon as he moves...


.
.
.
.
.
.






Yeay..macam nak lompat bintang u ollls.sebab takdak kemek ke apa.calaq pun macam takdak ja.so,i p ketuk cermin suruh dia turun..nampak la bini boss kat dalam.i bagi la salam and cakap sorry.the wife tak turun pun,dia angguk kepala je..pssst : abaikan i olls yang sungguh semangat amik pic.😛





Kereta i olls pun takdak apa-apa.hoorayyyy..selamat NCD.


Then ,driver tu turun,amik pic one more time..i cakap..kalau p balai pun nanti nak report apa.sebab takde apa.unless we settle luar and if nak pay for calar ke apa,let us know ( chewah,padahal haku harap sangat la jangan nak claim 😜😜)..pastu dia kata,let him talk to the boss.time ni,dia dah tone down sikit.maybe sebab i pun mengalah je from beginning.kalau dok melawan agaknya dia tak kasik chance..

Sampai kat rumah,alhamdullilah he called me and cakap,boss kata,tak yah g balai..so case closed.alhamdulillah..i thanked him and asked him to convey the message to his boss tooo.lega sangat..lepas tu,dah lama baru pikiaq..rasa nya,,time kat traffic tu,i tak tarik handbrake..it was Neutral..and at the same time,kaki i tak pijak brek..so,makna nya my car went straight lepas tu terstop sebab dah kiss cik lepat..yang tak jadi apa-apa tu,sebab tak tekan brek..phew....😂😂..lesson learnt..jangan nak berangan sangat ok..mujur la jadi kat area rumah..kalau tempat lain,tak berani cheq nak turun tengok..

💋

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...