Tuesday, February 20, 2018

Tercium cik lepat

As salam.

Haritu Elisya macam sakit mata.so,bawak dia p klinik.time tu tak la jem mana pun.usually,traffic lite depan NSK tu memang slow sikit.entah macam mana, agaknya tengah berangan ke apa.tetiba i dengar bunyi "boom" yang sangat slow..masa tu surprise jugak.and macam blur. tanya eryna..ada tak dia dengaq bunyi.and dengan konfiden cakap dekat dia..ada orang langgaq kita ke....padahal....


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Kereta ku dah cium cik lepat 😥..terblur and nervous terus..huwaaa camno ni...


Dalam debar tu,driver dah turun and tengok la keta dia yang dah rapat sangat dengan my car...aduh,camna la boleh careless.memang serius tak perasan macam mana boleh jadi..nak recall pun blur.

Pastu,dah amik gambaq semua..driver lepat cakap,kena settle balai.i asked him,kalau boleh dia gerak sikit ke depan sebab nak tengok la the damage..brader tu tak nak.dia kata tak boleh.eh,awat pulak kan..pastu dia dengan kerek nya cakap.."kena settle balai ni..ni lepat ni..dalam 7,8 ribu ni" perghhh..tau la keta hang mahai..takyah la wat kerek bro ( dalam hati je la..muahahaha)...pastu i call hasben mintak dia cakap..still dalam phone dia dok cakap pasal harga 7,8 ribu lolssss...i have a feeling macam tak kena banyak sebab macam takde kemek..tapi still the car has to move to see the damage.

Lepas tu,brader tu bagitau,itu keta boss..ooo patut la takuit...tapi awat yang duk cakap serupa tu keta hang..gitew..tapi,ok la dia takdak la nak jerkah cheq..yang eryna pulak sibuk nak turun..ish geram..elisya dah start nangis sebab kereta berhenti..drama sat la situ 😁😁..

And then i cakap kat brader tu,ok la ikut la mana-mana.you have my number..dah amik road tax semua.i wait for my hasben to come back home.pastu since situ kan traffic lite,,bila dia move tu takleh la laju-laju sebab ada keta queue kat depan.as soon as he moves...


.
.
.
.
.
.






Yeay..macam nak lompat bintang u ollls.sebab takdak kemek ke apa.calaq pun macam takdak ja.so,i p ketuk cermin suruh dia turun..nampak la bini boss kat dalam.i bagi la salam and cakap sorry.the wife tak turun pun,dia angguk kepala je..pssst : abaikan i olls yang sungguh semangat amik pic.😛





Kereta i olls pun takdak apa-apa.hoorayyyy..selamat NCD.


Then ,driver tu turun,amik pic one more time..i cakap..kalau p balai pun nanti nak report apa.sebab takde apa.unless we settle luar and if nak pay for calar ke apa,let us know ( chewah,padahal haku harap sangat la jangan nak claim 😜😜)..pastu dia kata,let him talk to the boss.time ni,dia dah tone down sikit.maybe sebab i pun mengalah je from beginning.kalau dok melawan agaknya dia tak kasik chance..

Sampai kat rumah,alhamdullilah he called me and cakap,boss kata,tak yah g balai..so case closed.alhamdulillah..i thanked him and asked him to convey the message to his boss tooo.lega sangat..lepas tu,dah lama baru pikiaq..rasa nya,,time kat traffic tu,i tak tarik handbrake..it was Neutral..and at the same time,kaki i tak pijak brek..so,makna nya my car went straight lepas tu terstop sebab dah kiss cik lepat..yang tak jadi apa-apa tu,sebab tak tekan brek..phew....😂😂..lesson learnt..jangan nak berangan sangat ok..mujur la jadi kat area rumah..kalau tempat lain,tak berani cheq nak turun tengok..

💋

Monday, February 19, 2018

Ola Bola the Musical

As salam.

Dah lama tak layan teater..last rasanya 8 tahun lepas.banyak jugak kitaorang p..puteri gunung ledang.baik punya cilok..apa lagi eh..tapi memang best la..sebab tengok live rasa berbeza from tv/cinema..so,yang tak pernah try tu..go and see it yourself to believe 😉.

Kebetulan ada Ola Bola the Musical..saja tanya hasben if dia boleh jaga kids.i nak p berjimba with le gulfren.actually,saja la jugak,if tak dapat kena bagi dapat jugak sebab the week after,he has his own plan which i kena jaga kids 3 days straight on weekends.so,mana la adil kan.kita pun kena la ada time for ourselves.

After dapat green lite,and then texted my bff..selalu pun memang layan teater dengan dia je pun.tiket ada banyak lagi available.beli yang paling murah je...RM 53.upper circle,back row..so,sapa-sapa yang beli upper circle,i would suggest to choose seat row macam we olls ni ... H 14,15,16 to be exact..sebab view best..bila duduk belakang,berdiri pun takde masalah.pun nampak clear..of course la,tak boleh beat those yang duduk seat VIP kat depan tu kan 😀..

Before the show..makan dulu kat cafe IB yang to me..the foods always sedap.i had nasi lemak yang sedap and still panas.nicely wrap dalam daun pisang..i likeyyy....lepas tu zuhur and tunggu queue nak masuk..cuma masa tu,lambat sikit la.now,they scan the bar code..tak payah bawak tiket if we buy online.show start at 2.30 which kat tiket kata pukul 2 pm.





Tangkap gambaq la dulu...






Us again...






From our seat..clear je..sound system superb..the show pun almost perfect...akak bagi 4.5 bintang..well done...puas hati..show ended at 530 pm...

Oh ya,masa tau bront palare takde dalam ni,i was underestimate sikit la pelakon yang ganti dia tu..turn out that guy was sooo good.he delivered well.terbaikkk sangat...

Yang nak p tengok,make sure u tengok Ola Bola the movie first to understand the whole plot and not to lost between the show.macam pakcik sebelah kitaorang ni..agaknya dia tak paham,end up tengok dia keluar masuk and not enjoy it..ke sebab dia teman family kot.hehehehe..

💋

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...