Thursday, December 28, 2017

Konsert tahunan - 5 years

As salam.

End of the year, macam biasa la timeline FB ku dibanjiri video/gambar konsert anak-anak.cute je tengok telatah budak-budak.dulu waktu tadika, rasa nya takdak la performance semua ni.maybe la ada jugak pandai jubah konvo, tak ingat dah sebab takdak gambaq.

Sekolah eryna pun ada la jugak buat.praktis konsert ada la nak dekat sebulan.siap buat rehearsal lagi.salute dengan cikgu-cikgu yang sabaq layan anak-anak kecik tu.bukan senang nak jaga mood budak-budak.semua kena sama rata.




Eryna punya la excited dari bulan bila entah asyik countdown concert.asik tanya,mama esok konsert ke,bila konsert..bila nak 19 ni mama..amboi,dia punya seronok tu kan..
Untuk konsert kali ni,budak 5 years perform lagu hindustan "chamak calo" ke apa tajuk nya..lepas tu,untuk iqra class,nyanyi lagu nasyid maher zain..masa awal perform tu,depa ramai-ramai la nyanyi ikan kekek la,negaraku la and apa lagi tah..






Budak 4 years pulak perform lagu baby shark du du du tu..so chomellll..tema kan beach party,geram tengok ha depa dengan baju ala-ala p pantai tu.

Baju yang punjabi tu,tak sempat nak amik pic sama-sama sebab lepas tu kena tukar jubah pulak.mujur la ada jubah mak tok beli kat mekah haritu,boleh la pakai.nampak remaja pulak anak mama mekap.cikgu pandai mekap,lagi cantik kakak eryna mekap dari mama 😂..






Lepas habis konsert baru dapat amik pic.dah tukar jubah..time ni elisya dah tidur.teacher datang dukung and gomol cium dia pun boleh dia bantai tidur macam takdak apa berlaku.sabaq je la.sebelum tu asik nak merangkak dalam dewan.


Eryna dengan bestfren baru..ada jugak few times dia mentioned nama dareena, her bestfren masa kat tadika lama..lama tak jumpa ,nanti dah besar agaknya lagi segan.masa terjumpa kat giant haritu pun,dedua malu tak bercakap.bila tanya eryna kenapa tak sembang dengan dareena,dia kata , 'kakak malu la"...pulak dah 😏..






Dengan teacher wan yang baik dan penyayang..senang nak deal dengan kak wan.kalau watsap pasal tadika ,cepat je reply.kita parents pun rasa senang hati.






Ni dengan jamilah & adik dia amira.mak jamilah ni tak pandai cakap melayu.speaking boleh la sikit-sikit.dia bukan orang malaysia.ayah dia yang msian.


Mama doakan eryna akan menjadi anak solehah,berjaya ,terang hati dalam pelajaran,seimbang dunia & akhirat..haritu nak jadi polis,lepas tu nak jadi teacher..now dah tukar nak jadi doktor.apa-apa pun,jadilah seorang muslimah yang berjaya dalam apa jua profesion..insya allah...

Haritu masa parents-teacher meeting,alhamdulillah eryna doing well in her class.paling suka subject maths.dah pandai baca..and speaking tu slowly la,better than last time dia tak nak speaking kat rumah.now,balik rumah dah nak speaking..siap dok sibuk buat tutorial playdoh la,poney la,.ikut kat youtube.slang bukan main lagi kan 😁..dalam kelas,dapat first place and sangat minat math..haritu exam,cikgu bagi dia soalan standard darjah satu and she scored 100%..teacher cakap,kalau bagi exam macam 5 years..,kacang je la buat sebelah mata..so,they decided to give her advanced level..ada 4 orang lagi kawan dia same class sat same exam..itu pun teacher cakap five of them beat the rest yang amik exam ikut 5 years...alhamdulillah..semoga berterusan.jangan waktu kecik je rajin..yang penting enjoy g sekolah tak buat drama pun mama dah happy sangat..result bagus lagi la mama double triple happy 😚now cuma nak kena polish bab al-quran pulak.lambat sangat dok iqra lagi..bila nak naik quran ni..and slowly nak ajak dia solat 5 waktu pulak,nanti darjah satu,malas solat mama rotan ja 😛😛..

💋

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...