Monday, September 11, 2017

sixth anniversary-23072017

As salam.

So,every year we will celebrate our anniversary ( read : makan-makan ,lepas tu balik rumah-sambil makan tengok phone 😑 ),no romantic what-so-ever. Mujur la masih ada hati nak celebrate kan.well,that's how us as a couple do every year..

This year, ada additional baby in the family,nak pilih tempat makan pun dah susah sebab kita kesian kan baby.priority is always on her. Eryna dah besar and tak choosy sangat, so boleh la kalau nak rasuah apa-apa while we enjoying our food.

Entah macam mana, Jibby & Co pulak dalam list haritu. oh ya, i never been there while hasben had it twice with his friends 😏 ..ok lah, Jibby it is.malas nak fikir. 
Sebab tak penah p,i can't imagine how the table arrangement semua.sebab kita ada baby,usually kalau masuk restaurant, i prefer to sit at corner ( less people walking by ),or more convenient kalau ada sofa ,boleh letak terus atas tu. unfortunately, being a hipster cafe, table seated macam tak sesuai for small family like us.they do have the sofa ,tapi tu lah,untuk 8 orang.last kena duduk je la any table. Tapi, hats on to the staff they are helpful enough when we request to change table sebab kesian baby hingaq sangat kat tepi.


Bila ada anak makan kena cepat,semua kena pantas.tak payah nak lepak lama sangat la.serabut rasa.order pun nak laju-laju 😂😂.

Apa kitar order :




Me - ribs.



Hasben - spageti aglio olio





Eryna -pizza ( well pilihan mak,makan je ok 😄😄 ).



And calamari.

Food verdict : sangat puas hati semua sedap.ke sebab lapaq 😆,but i do think, memang sedap. pizza tu paling tersedap.tak habis sebab portion banyak, esok nya aku yang bedal semua.mana la tak gemok.blame on elisya sebab mama sentiasa lapaq bila bfeeding 😌.

Price wise : ok for the place, foods and portions. around RM 230 kot for all.tak ingat sebab bukan saya bayar ,ye terima kasih belanja.




Don't say this often,but everyday i always pray may our marriage last forever ,even we fight so often ,but that makes us stronger every single day 😍😍...to the many more yearsss to come insya allah.

Love,

💋


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...