Wednesday, September 13, 2017

Elisya @5 months.

As salam.

Hey little baby ( as what kakak eryna loves to call you everyday 😍 ), you are 5 months old today.cepatnya masa berlalu,macam baru beranak je rasa.tapi ,tengok elisya yang makin debab day by day,confirm la memang dah 5 bulan..next month dah boleh makan,tapi same as kakak eryna,makan lambat sikit lah 😁..bak kata paed dr koshi, let them enjoy and absorb fully all the nutritious that comes from the breast milk. they have their whole life to eat kot,so tak payah kalut.which i strongly agreed. minum susu badan pun dah debob setiap bulan naik 1 kg minimum,so parents,tak payah nak excited sangat no ( padahal malas pun ada nak siap baby food hahahaha )..ada tu i tengok anak 4 bulan dah sibuk hai nak bagi macam-macam unless mmg doc suggest tu lain la.tapi,again no offense anak hampa,pandai-pandai hampa la.while to me, kids...enjoy the breast milk as long as i can still provides to u 😀.





Super girl now can already rolled over. Masa umur 4 bulan dah boleh meniarap.tapi,masa tu,kita kena tolong tolak sikit la.now, dah tak payah,asal letak je,terus automatik meniarap..and these few days,dah tak boleh letak atas katil sensorang sebab dia dah mula berpusing.buat kubu pun macam tak function..seram..dah la katil tu tinggi...
and ,dah kuat jari jemari tu pegang barang,plus suka masuk barang dalam mulut.




That is sophie the teether , perasa vanila so bila dia gigit takde la macam teether lain..tapi,dia tak berapa suka sophie,dia lagi suka gigit tangan dia yang debob tu.




Dah boleh duduk with support.sometime saja lepas pun dah stabil duduk,tapi tak le bagi selalu sebab nanti pinggang dia la kesian kan.let her do /sit with her own,don't force.

Very easy baby,cry only when she's hungry and needs attention 😜.always smile and happy.alhamdulillah...

Next week dapat hadiah jab ,and decided to take extra jab, pneumococcal sebab stay taska selalu kena flue and cough.rotavirus still think nak amik tak.mahaiiiii 😅😅..


Alhamdulillah,still fully bfeed.hopes until 2 years..i will never bored of doing this.ada orang penah cakap,after few months dah malas nak pam ( kalau takde tu i faham,ni susu still ada cuma sebab malas ) ,so again,it's up to individual..i akan pam until 2 tahun,after that,hanya direct feed je.g taska akan bagi fresh milk je ,sama as kakak eryna dulu.still long time to go..

💋

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...