LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, July 10, 2017

Elisya @ 60 days

As salam.

Masa 2 bulan haritu, berat Elisya dah naik sekilo.masa sebulan haritu naik 500 gram.bila second check up ni dah 5.2 kg,tinggi 60 cm.tapi,tetap tak boleh lawan kakak eryna la sebab dia naik 1 kg tiap bulan.naik banyak ni pun dah hantap orang kata.lenguh weh..



On the way g Demc ,cucuk dengan paed, Dr koshy.everything normal and ok..alhamdulillah.very easy and cool baby.orang kata baby ni berubah perangai kan..yeah,waktu pantang siang tiduq malam berjaga..now,siang tidoq,malam pun tidoq.haha.bangun menyusu sekali.kadang dah pukul 6 pagi bangun lagi..so my new alarm clock.

Dua kali cucuk ,so far takdak demam.khamis ni nak cucuk 3 bulan,nak ambik extra vaksin sebab dia duduk taska and ada ramai babies and kids,nak kena prevention siap-siap.the rest we leave it to Allah to take care both of my angels.




My sweet baby..bangun tidoq jarang la nak dengaq dia meraung keriau.selalu dia steady ja,main sarung tangan,hisap sampai lencun..agak lama takdak respons baru dia start keriau.tu pun sat ja,bila orang angkat dia cool ja siap boleh sengih.

Dah pandai gelak bila di agah.cuma suara belum keluar time ni.now dah dengaq la sora.and yes,rajin bersembang.macam-macam dia cerita 😊.



Kakak yang lagi baby dari adik.elisya pulak jenis redha ja dengan kakak dia obses dengan tu.bagi chance la kakak dah lama takdak adik.




Pumping routine dah start since dalam pantang.alhamdulillah ,macam eryna.susu pun banyak and sentiasa ada.walau cuti 3 bulan,stok dah buat awal sebab bulan puasa takut drop since puasa.cabaran la jugak sebab dehydrate kan.tak banyak buat stok time puasa ni...dapat puasa 22 hari..lega ganti 8 hari jerrrr...

Medela ni masih berjasa.tapi,tetiba dia punya adaptor rosak pulak.after 4 years tak guna,hmmm..dah beli baru tapi macam tak menjadi...hmm macam nak kena beli yang baru.tapi,i love this medela fs soooo much.kalau beli baru pun ok jer since dapat claim tax next year 😄.




Golden liquid for Elisya.seriau balik kampung haritu kot tetiba power shot ka apa.doa banyak-banyak mintak susu elok.balik dari kg,serbu peti ais dulu..tengok masih keras elok .lega..phew...😝..

Semoga mama dapat bfeed Elisya until 2 years minimum macam kakak Eryna..ameen.so far,bottle feeding pun dia ok.bagi jenama Pegion.dah test hantar taska 2 hari,so far so good.hopes everything goes well...

💋
xoxo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...