Tuesday, November 22, 2016

Malay pizza on paratha.

As salam.

Rasa nya dah lama kot orang buat pizza guna roti paratha.ahkak ja ketinggalan zaman sket.well well, just to join the viral dekat FB ,grup Masak Apa Hari Ini tu, so kita pun try la.
Beli roti paratha ,keju mozarella and pepperoni.konsep dia kalau menjadi ,nanti topping buat pakai benda lain pulak.debar jugak entah naik gebu ke tidak pizza ni karang. Total cost baru RM20 sebab sos kimball dah memang ada kat rumah.and boleh buat banyak kali.cuma nak kena beli roti paratha lagi sebab paket kecik ni ada 5 keping je.







Ni je bahan utama and penting.kalau takdak ni,takyah la buat pizza.makan je roti paratha tu dengan kuah kari.pun sedap.brand kawan ni memang best sebab rangupp jer.dulu biasa beli brand ni untuk kulit popiah and pastri.memang sedap ,pastri rangup and lembut.




Less than 10 mins dah siap.pizza membuak-buak sebab letak cheese banyak...yang best tu dia tak melimpah keluar dari roti paratha tu.just masak atas api yang slow,guna je la magic pan ke,belanga ke,boleh je kot.For me, better guna non stick pan tu dia takder la melekat & cantik je kejadiannya.


Eryna pun suka,habis dia makan semua tu.selalu kalau pizza dia suka buang segala menda kat atas tu,makan kulit jer,inti semua mama makan,tapi semalam,semua dia bedal.sedapppp...pasni boleh la buat topping sendiri.sebab pepperoni kan mahal.kata nak jimat buat sendiri,kalau total cost dah over,baik beli pizza promo RM 5 jer kat dominos tu 😅.




Ehem..got my air fryer yesterday,.ahaks..laki cheq ni tak gheti la nak buat surprise 😂.actually,haritu kan masa my birthday dia p treasure hunt,so i demanded nak air fryer as a present ( mintak je terus,tak payah nak hint-hint sangat  😝) 

Pastu i send him link dekat lazada.this brand XMA i read quite a good reviews so i kata if u want to buy,get me this.( philips mahal la,and knowing me,entah berapa lama nak guna benda alah ni 😝😝..) 

After a week tengok dia diam je ingatkan tak beli dah...so last week friday he sent me message from lazada,rupanya barang dah sampai kat his office tapi sebab dia dapat sms tu lambat, office dah tutup.jadiknya semalam la baru dapat collect.kira nya no more surprise la after he sent me the sms kan.apa-apa pun,tak sabaq nak guna harini.nak try fry ayam dulu.kita tengok apa jadi 😘😘


💋.
xoxo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...