Monday, November 21, 2016

Eryna's first concert

As salam.

So,yeah,year end most of the parents pun akan update pasal concert/graduation anak kan.syok betul kids nowadays,umur 4,5 years pun dah konvo since they enroll to school.eryna ni lagi best,baru join 3 bulan dapat join the friends.merasa la pakai jubah konvo 3 kali selagi tak masuk darjah 1 😂😂.

Weekend haritu,tadika eryna ni buat dorang nyer graduation day kat The Club,one utama.Last minute gak sebab concert tu hari sabtu,hari rabu baru dapat surat.mula-mula macam bit hesitant ,tapi fikirkan,nak support kawan-kawan eryna so,we join je la.

Tadika eryna ni baru je bukak this year,all this while the owner cuma fokus on day care jer,so budak-budak ni kira pioneer la kat sini.untuk budak 6 years ada 3 orang jer.yang meramaikan suasana tu budak 5 & 4 years lah.

Sebelum concert tu,tanya la eryna,nanti dia nak perform apa.pastu dia cakap lagu "Negaraku"..i was like,eh,itu je...baik la tak yah p.hahaha.and she kept saying "tak nak cakap" amboi,nak berahsia sangat.

Pastu,masa pick up on friday tu,pembantu tadika tu suruh pakai tutu skirt.ish,last minute betul.mujur la senang nak jumpa.beli kat stall luar giant.ada satu uncle ni jual baju kids from korean.cute-cute je and murah.kalau tak,memang pakai je la apa-apa yang ada.




Awal pagi kat concert, moody je bebudak ni.time ni tak ramai yang dah sampai.perut pun dah kruk kruk.sempat p makan kat the tarik place luar club ni dulu.eryna  ni,masa sampai dia lari pulak tak nak masuk.malu kata nya,cehhh,tapi lepas cikgu panggil ok pulak p duk kat depan.drama queen sangat.😉




Suruh senyum ni je la yang paling semenggah.pastu dah takmau.budak lain pakat mekap,tapi eryna going natural.hihihi.saja nak bagi lipstick tapi dia tak nak so ok lah.i wont force lagipun apak dia memang tak berapa berkenan ajar anak pakai mekap kecik-kecik ni 😷.




Ada pic aktiviti budak-budak ni kat tadika & taska.after concert,kami amik ja pic eryna tu.rambut serabai habis.hihihihi.spot her ??? 👧.




First session,kids kena naik stage and show baju.yang pakai ikut tema tu ( zaman p ramlee ) tu ada la few.eryna pun belasah je la tutu tu sampai habis show.




First show,menari lagu basikal tua.ni funny giller,at the end of the song,tetiba ada adegan hugging pulak,terkujat mak kau.owh,ini la lagu negaraku tu ekkkk 😏😏



Convo time.merasa la pakai jubah konvo.tu pun topi asik tercabut,time ni budak-budak dah siap cranky.lapar kot.huhu.susah jugak nak kontrol budak.mujur la tak ramai sangat.




Ni je dapat amik.time ni tengah line up.tu pun susahhhhh sangat.pic satu family memang harapan la.after dapat sijil,dia dah sibuk nak bukak jubah tu.😞.




With he friends at tadika.bestfren dia,darina tak datang pulak.



Muka dah start tantrum.siap ajak balik pulak.lapar + mengantuk.mujur la ada sedia kan tea break..so,after dah makan,baru ok balik berlari dengan kawan-kawan dia.ada few kids dah nangis non stop.mujur la eryna tak sama join "concert " 😭.



Second show and last performance, menari lagu apa entah yang ni.kali ni pair dengan one of her gud fren jugak, raisha.kemain sakan depa menari.




Time ni dah terlebih hyper pulak.berlari non stop satu dewan.tahun depan raisha tukar sekolah sebab parents dia dapat kerja tempat lain.so,another friend will leave her 😔.hopefully she will be ok lah..

Overall,the concert was fun.baru tau dia suka menari.berani jugak tu perform on stage,duduk depan pulak tu.confident anak mama 😜.nanti next year sila buat speech pulak.tengok berani dak perform sorang-sorang atas stage.apa-apa pun,we love you and always support you.insya allah next year,konvo kita amik pic together one family with your new adik.

💋.
xoxo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...