Tuesday, November 29, 2016

Check up 21 weeks

As salam.

Semalam check up kat KK ,patut nya ada scan dengan doctor,tapi mesin rosak kata nya.since aku buat check up with PMC jugak,so nurse bagi kelonggaran sikit la.if tak,kena datang semula.

So far,check up bulanan ni aku guna MC jer.HR bagi half day,tapi aku selamba jer amik full day.malas la nak masuk opis balik ,dah la menunggu check up pun boring,datang half day pastu dah nak balik..suka suki macam opis sendiri...but,so far,aku punya MC still banyak ok,sebab aku tak suka-suka guna or in other words abouse my MC.kalau nak ikutkan,time pening-pening tu boleh jer MC tapi,aku malas la.baik guna MC bila betul-betul sakit and time jumpa doc since HR allowed.






Haritu announce kat FB ,cehhh macam kan selebriti.sebab nya saja la.seronok nak share dengan kawan-kawan.yang mendoakan tu,mana tau doa korang yang baik-baik Dia makbulkan.aku pulak bab personal jaranggg la nak share kat FB,kali ni saja la...or mana tau ada sapa-sapa terserempak tak terkejut tengok badan makin gemokkkk 😭😭...konon nya, i am pregnant not FAT..

So,yeah,speaking about gemok,memang gemok sangat.dah 77 kg,can you believe it.padahal baru 5 bulan.imagine,another 4 months,if let's say every month naik 2kg,tak ke ada potensi nak cecah 90 kg.masa preggy eryna dulu, 77 kg tu dah masuk 8 bulan nak ke 9 bulan tau 😮...

Agaknya sebab dah tuerrrr ,maka metabolisme rendah,makan mcm biasa pun gemok.eh,ke luar biasa,huhu...nurse pun terkejut....tapi sebab BP ok, result MGTT ( diabetes ) pun ok, baby pulak ok,so nurse kata takpe.tapi,nanti 28 weeks kena la merasa minum air gula lagi..mujur air gula sedap,so tak kisah kan...
semalam kena inject tetanus ( kancing gigi ),macam awal pulak.sebab nurse kata bila dah start rasa baby gerak,kena la inject..lenguh oii makan seharian 😡.

Yeah ,well macam mana nak buat ek...makin bertambah berat.selera cam biasa je ( ke aku je tak perasan )..atau sebab sukaaaa sangat minum ayaq manis,teh tarik...hmm kena kurangkan la.ngeri mengenangkan rupa 90 kg nanti.nak turun nanti susah wooo...nak dapat 55 kg tu macam samar-samar jer..yelah,dulu 55 kg tu pre-pregnancy.ni,pre-pregnancy je dah 69 kg,mana tak cepat naik berat tu...huhuhu...

Apa-apa pun,hopefully ,aku dapat kontrol sikit selera makan tu.eh,tapi weekend ni nak p hi-tea pulak.pastu nanti ada kenduri pulak kat kg.confirm makan sampai tahap apa dah..hmmm..

💋.
xoxo.

1 comment:

Zie Azi said...

tahniah, eryna dpt geng ..
klu kat KK mesin scan slalu problem, kdg2 terpksa scan kat luar sbb tak sabar nak tgok butterfly dalam tummy..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...