Wednesday, November 16, 2016

Alhamdulillah , my 3rd time feeling it again..

As salam.

*post save as draft for few weeks,still i rasa nak kena publish as my precious memories.


Hello 16 weeks.alhamdulillah, i am now dah pass my second trimester.yippie..haritu kan ada bagitau ada benda best nak share..so,this is it.lama nak announce sebab masa eryna dulu,syok jugak share dalam blog ni.bila baca balik rasa lawak pun ada.anyhow ,that's the reason of am blogging here :).

So,yeah, my 3rd pregnancy ( still fond the 2nd pregnancy even though survived less than 10 weeks jer..alhamdulillah for a new bundle of joy.just come at the right time. 😍

Those yang baca mesti tau, yang after my 2nd last year, we decided to go holiday.so, Japan it is. we flew on Feb16 ,and later to Munich ( part of rezeki tak disangka ) ,so i believe Allah has planned the best for us. and soon after Raya, i had my menstrual on 2nd raya and that's it.lepas tu, dah tak period,and after 10 days i checked... 





confirm..positive,saja test 2 upt ( satu waktu petang ,satu waktu pagi ) and both showed positive.konon petang tu tak konfiden sebab nampak + macam blur.so,tested again early morning after subuh,and it showed clearly.so we HAPPY 😂😂...alhamdulillah again.

This time, i had a little bit of evening sickness and asyik la laparrrrr.sampai at one point,i thought it's twin..kihkih...lepas tu,pergi check kat pmc with dr ratna ( may favourite o&g ), so,clear that only one fetus there in my womb.





Alhamdulilah again, at 11 weeks ,nampak clear the bone,fetus was on good position,dr ratna siap puji cakap dia suka bila duduk macam tu sebab can see clearly bone,kaki,jari,head,jantung and all.air ketuban semua ok, b/p pun cantikkk.yang tak ok,berat naik hahahah.matik la sampai 9 bulan nanti agaknya besar mana la agaknya kan.

And as usual,check up jugak kat kk,kali ni dapat TTDI.hoyeahhh..that's a longg story how i manage to do my monthly check up there. sebab obviously kota damansara punya address suppose tak boleh check up kat TTDI.kalau rajin ,nanti la cerita 😛.

Kat KK TTDI, orang tak ramai tapi lama jugak tunggu.nurse baik,doktor baik.beza dengan facilities KK kelana jaya,kat TTDi ada scan.and siap kena amik test untuk HIV.husband pun kena sekali.tak tau la if now KK kj pun sama procedure.maklum la dah 5 tahun tak pregnant.ahaks....




Scan kat kk pun doc cakap sama macam doc ratna dekat pmc.all good..alhamdullilah.gender belum tau.walaupun,mak ada feeling2 kali ni.....ok,tak kisah la boy or girl asalkan sihat sempurna kejadian dan cerdas akal nya.harus lah cantik /hensem dan comel macam kakak eryna 😀😀.

As for eryna,she is so excited to know that she will get adik.now,perut dah nampak kan,so dia akan kiss and talk to adik.owh so sweet.siap datang cakap " hai adik comel".nanti i will reply " hai kakak comel"..and she will kiss and talk to her adik...how good is that.i am sure she will be a good sister and nice to her adik..

Btw, hari jumaat ni kena  minum air gula kat kk ;huwaaa.reason being,berat dah terlebih bmi sikit.adoiiii..orang lain minum masa hujung pregnant,ni baru 16 weeks dah kena.pastu kena minum lagi kot masa 28 weeks.bertabah lah...*update air gula : now, air gula dah tak macam dulu,rasa oren u olls.sedap.sekali teguk tak sampai 10 saat settle.siap nurse terkejut,eh...dah sudah ke.ahaks...kalau dulu punya ayaq gula,mak aih,nak termuntah semua cukup...

So,yeah,that's all for now..kalini nak try control gak the weight.target by 9 months,cukup la paling berat pun 80 kg.huwaaa.sebab dulu masa eryna,last time nak bersalin tu 78 kg.harap-harap naik 0.5-1kg je sebulan.jenuh weh nak kurus balik ni.* update : harapan la,..haritu timbang,berat naik 3kg in a month.takuittttt....





Adik baby at 17 weeks..walaupun mama baby bertambah berat,doc ratna kata baby berat cantik ikut week ,uri ok and air ketuban semua ok.lepas ni nak buat scan 4D/5D pulak la.zaman eryna dulu ada 3D ja...masa tengah tulis ni, dah nak masuk 20 weeks 😃.


Doakan semoga dipermudahkan sepanjang aku mengandung until melahirkan.semoga fetus ini akan berkembang menjadi bayi yang sihat sempurna sifat nya,cerdas akal nya dan elok rupa paras nya.Ameen insya allah.....

💋
xoxo.

1 comment:

Adam said...

I'll read this tonite.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...