Monday, August 29, 2016

Shell out lagi


So,semalam ( draft entry, this should be published on friday btw )...tekak terasa nak makan shell out sangat-sangat.Mula tu dah pesan hasben suruh tapau kan subway tandoori tapi lepas tu kansel.ajak makan kat shell out jer.weekdays orang tak ramai and sebab dekat dengan rumah tak sampai berapa minit dah sampai,so baik la terus pergi.

Lagipun,sempena nak meraikan entry resipi shell out yang paling dapat high rating kat blog ni sampai nak dekat 100,000 view until today - LOLss , tu yang sendiri tengok resipi .sendiri terliuq.
So,percayalah,selagi tak derhaka resipi,hasilnya sebijik macam shell out restoren tu.kalau ketegaq jugak,malas la nak cakap apa.resipi semua senang terbentang depan mata dah pun.

Mula-mula nak masak sendiri,tapi sebab malas ( tu jer alasan ),baik p makan terus ja.

After maghrib ,kuar,by 8 pm dah sampai,tu pun sebab pusing dua kali carik parking.so,kalau yang teringin nak makan kat sini,memang kena bertabah tunggu parking.susah sikit.entah macam mana la time weekend kan.mesti lagi haru.ni waktu hari biasa pun agak bercinta.





Kali ni order ala-carte.tak tau la pasai apa,everytime kami makan sini, ( ceh,padahal baru dua kali ), mesti set Combo B tadek.yang ada cuma Combo A and D.dah la combo B tu murah dari A,so macam adakah itu strategi restoren ?

Masa first haritu dah order Combo A ( ada king crab ,lala and prawn ) so kali ni takmau dah king crab.nak try yang lain.
Semalam order king prawn,sotong and scallop.side order wajib la order brokoli ,jagung and potato and nak buat kunyah, sweet potato.nasik sorang satu.




Kami order each seafood amik size paling kecik,itu pun bila sampai,tudia masih penuh satu meja.sesuai makan tuk 3 orang dewasa.
Eryna ,dia makan nasik ,pastu acah-acah cicah sos shell out tu.dia dah berani nak try makanan pedas dah skang ni.bagus anak ...clap..clap..





And now i have a new trick macam mana nak bagi budak superwoman ni behave.dia kata superman  ( mama kata superwoman ) sebab apron tu dia pakai terbalik.pastu menyanyi-nyanyi satu restoren.suka hati la nakkkkkk.janji tak kacau table orang.

Oh ya,we start allowing her to bring her favourite books and toys ( one each ),.so while waiting for the food,she can do coloring or at least distract with her toys.
Sebelum ni,dia macam tak berapa minat nak coloring kalau bawak buku pun,now sejak p tadika,dah so excited.she has finished almost 5 work books less than a month.wuhuuu rajinnnn...we will buy a lot of books since you like it so much :).

So,yeah,food wise still the best.the combo is just nice.untuk this order, the waiter recommend to go for udang butter, curry sotong and mix sauce for scallop.all just nice and superb...puas hati makan...

xoxo.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...