Monday, June 6, 2016

Selamat berpuasa :)

As salam.

Salam ramadhan.excited sambut puasa.harapnya i dapat buat terawikh.selalu nya kat rumah ja la.ada anak kecik ,better la kat rumah .no harm bawak p masjid tapi since in my area and the nearest masjid tu always full ( even semalam hasben p terawikh dia kata parking full,so he has to turn back and instead terawikh dekat surau in our apartment jer ).so,fikir balik,takper la kang bwk eryna i am sure she will naik 'sheikh' and join budak-budak main kat tepi tu.i yang tak khusyuk pulak.tapi,it depends la,ada orang tak kisah,so that's up to you la.

Btw,last year i ingat puasa masa tu baru lepas miscarriage.rupanya dah setahun berlalu.kalau i beranak haritu,baby dah 5 months and for sure i tengah bfeed dia.tapi,takpe la,ada rezeki tak ke mana kan.so,macam last year,i tinggal puasa end of ramadhan dah pun.tak banyak ganti.harung sekali ganti time syawal tu.bila tahun ni,dok pikiaq pulak,eh dah ganti puasa ke belum entah.boleh pulak confuse.rupanya dah settle lama .tahun ni nak ganti time syawal jer senang.

Harini,orang first day puasa i dah ponteng.haha.jenuh la tahun ni ganti.as usual,my office bagi privilege balik awal at 4 pm if datang at 8 am.harini sampai awal 750 am bestnya dapat balik awal.untuk bukak puasa nanti (padahal tak posa kan ),nak beli dekat cafe bawah jer.dalam fridge tu cuma ada ayam cukup sampai end of the week.


Insya allah next week, we will go to somewhere quite far, 16 hours by flight and that's mean kena puasa 18 jam fuyohhh terus imagine tahap kecerdasan dan kewarasan fikiran.hopefully dapat la kami survive.i tumpang menyibuk jer betulnya.rezeki la jugak ni,rezeki berpuasa di tempat orang.






Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya :).

xoxo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...