LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, June 1, 2016

Pindah katil

As salam.

So,semalam ada budak dah tidoq katil dia sendiri.bukan la katil mana pun,baby cot lama tu.The cot can tahan until 30 kg,and usually budak umur up to 6 years boleh sumbat lagi dalam tu.ingat nanti la bila dah masuk sekolah,nak belikan katil ikea yang boleh adjust tu.so that she can have her own room with furnitures sendiri.

All this while memang payah la nak bagi tidur dalam tu.sebab nya cot tu dulu kami letak hujung sangat ,so air cond macam tak kena.eryna pulak.jenis cap tahan sejuk.dia mana boleh panas-panas.selalu nya,awal tu dia masuk dalam cot.esok pagi tengok dah elok jer bersidai kat katil.pastu dah le jenis suka kencing sampai kena tilam.penat oo nak memberus.dah la tilam vono tu tebal,nak jemur pun susah sebab tilam king kan luas ( perlu la mention jenis sebab kalau jenis standard queen tu senang sikit nak bawak keluar bilik ).

Jadinya semalam,i ajak hasben ubah cot tu ke tengah.so,tolak ja katil kami ke tepi.i pulak jenis tak berapa tahan sejuk.25'c pun aku kena berselimut dalam comforter.eryna pulak kalau suhu macam tu ,mau pakai blanket ,terus peluh mencurah-curah.

So,bila dah pindah,dia excited la bawak segala kawan-kawan dia join the cot.suka betul dia,tidur pun nyenyak.selalu malam kalau share tu,dia kan suka wrestling orang kiri kanan.end up bapak dia selalu la tidoq depan sebab eryna konker katil.





Tema nya belum la pindah bilik pun.cuma pindah katil ja.sebab dia sorang ja,agak susah la nak suruh tido sorang2.kalau ada geng tu senang sikit.or kena deko bilik bagi cantik-cantik baru dia nak kot.later maybe nak kena buat jugak.tapi so far,mak dia la pulak satgi tak leh tidoq,typical asian parent la katakan.hehehe.

xoxo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...