Thursday, June 9, 2016

hari ke empat puasa

As salam.

Masuk hari ke-empat puasa dah.cepatttt betul macam tetiba dah seminggu.ceh,yo yo jer,padahal bukan posa pun.kahkah padan muka jenuh nak mengganti nanti.actually,puasa tak puasa sama ja.macam la boleh makan & minum di public pun.so,lapar dia tetap sama.baiklah aku puasa ja kan.

So,dah masuk hari ke-empat ni,so far lauk berbuka yang masak cuma nasi putih sahaja.yang lain beli.pastu sahur ( orang utagha panggil soq ) ,so far goreng telur, pastu goreng ayam and pagi tadi nasi goreng bodo ja.kami dua ja pun nak makan.siap bawak bekal nasi goreng makan laju-laju sebelum orang lain sampai +_+.

Harini,dapat ramadhan's gift dari my colleague.actually he is on leave, beria dia drop by kat opis dengan wife dia nak bagi hamper tu dekat my fren and i.so thoughtful of him.colleague i ni from fiji.selalu kalau dia travel mana-mana mesti bagi souvenir.sebab nya salah satu,kitaorang work close together.haritu dia bagi fiji's special gift ,set toiletries from pure olive oil.bukan lai sorang dapat,ada la few yang dapat.tapi,yang ni kami dua ja dapat,so boleh eskyen sikit la.haha.




Bukan la benda-benda luar biasa pun,kurma ja pun.tapi kita excited tu sebab non-muslim pun sama appreciating ramadhan and kita puasa.

Ok lah, maybe lama sikit baru dapat bersiaran kembali.as i said in my previous entry, we will be going to munich for a week ( tumpang menyibuk ) and lepas tu insya allah akan singgah austria sat.bertabah la puasa 18 jam,tapi tak sabar pun ada nak rasa puasa kat sana.

Kalau rajin,nanti i cuba update blog dari sana buat kenangan.
Xoxo.

1 comment:

Zie Azi said...

selamat berpuasa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...