Wednesday, May 11, 2016

Mother's day

As salam.

Quite busy sometime last week.bagus gak kan,busy will keep you more organised.untuk i la.sebab bila banyak kerja nak kena settle, i akan list down and buat cepat-cepat.kalau tak banyak kerja sangat agak bahaya di situ cos i tend to be more relax and waiting.

Btw, selamat menyambut hari ibu ( entry draft dari isnin, so belated jer ni ) ,this year dah 4 tahun la i jadi mak.kalau campur masa pregnant tu,kira nya dah kali kelima la.masa pick up eryna dari kindy on friday, nampak dia bawak pasu kecik.dalam tu ada cekelat.tak perasan la pulak banner atas tu apa.usually,kalau hari jumaat dia bawak balik benda,confirm haritu ada birthday party.sekali,eh,banner tu tulis happy mother's day.ooo mak hang ni memang tak berapa alert benda-benda gini.hehe.pastu malam tu eryna tengok upin-ipin versi english audio, since bebudak tu cakap "happy mother's day" ,so dia pun asyik wish mama happy mother's day jugak.thanks to Allah that giving me opportunity to be a mother, i hope that i can be the best mother to my kidsssss ( insya allah kalau ada rezeki nak tambah lagi dua orang or tiga ).




Pastu sabtu tu tetiba nak sentap sebab tengok hasben tak wish.rupanya mother's day hari ahad.haha.dah tue ni memang macam tu.sentap jer lebih kan.so,ahad lunch kat luaq.makan steamboat kat johnys one utama.









kitaorang memang layan johnys ni sebab kuah cicah dia tu sedappp.lepas makan,sempat la beli kasut lagi sepasang.ada sale kat pierre cardin tu,from rm170 jadi rm50 jer.macam nak ja beli lagiiiii tapi sebab nak save sikitttt,so tunggu bulan depan la pulak.bulan ni tetiba banyak pulak spend,balik kampung la,servis keta la.of cross la share-share with hasben,tapi still rasa banyak sikit spend bulan ni.kalau tak bahagi lagiiii rasa banyak.huhuhu.






I am so happy sebab weekend haritu dapat buat macam-macam ( selain kuar dengan family makan tu ), i finally managed to date with my besties.nama jer la bff,tapi kitaorg jarang sangat jumpa.haritu jumpa masa bulan tiga kot.tu pun sebab i dua hari g lepak rumah dia.now everybody have our own life tapi of course kalau ada berita terkini, she will be the first to know and so do i la.

Kami kalau jumpa mana boleh sekejap.cerita tak abis-abis.tengah hari tu,lunch kat restoren korea di e-curve.pastu sambung mengopi kat zawara coffee.i kan bawak eryna,so kena cari tempat orang tak ramai and luas so that eryna boleh lari sana sini.kena la jugak rasuah dia mainan sebab dia,kalau dah tempat macam gitu,telefon tu bo layan la.setakat 30 mins dia tahan lagi nak tengok youtube tu.pastu dah tak boleh,nak explore things.budak bijak la katakan :). mujur ada orang jual toys kat flea market tengah tu.belikan dia bubble so that dia boleh main tiup-tiup dalam cafe tu.

Zawara coffee ni rupanya tempat marche .selama ni i dok ulang alik p curve, boleh tak perasan,yang rupanya marche ni dah tadek.memula tu memang plan nak makan marche la.pastu pusing-pusing memang confirm takdak.marche kan besar,i memang nak p situ sebab ada tempat budak main sekali.rupanya dah tutup.last pegi last year ke last two years ntah,tu yang terpaksa lunch kat korean tu.and lastly mengopi kat zawara.





Order salted egg chicken wing,flat white,churros and crepe vanila.sedap la kek crepe tu.layan la makan dengan chicken wing.churros tu so-so jer rasa nya.selalu order buffalo chic wing,now try salted egg,sedap jugak.lama la lepak dalam tu.tempat besar and eryna pun sibuk tiup bubble.bila dia dah bosan baru sibuk nak balik.

Untuk both mak ( mak dan mak mentua ), ada la wish kat wasap.hahahantu punya anak kan.segan la nak cakap i love u.huk huk.haritu dengar radio era pasal topik segan nak cakap i love u kat orang.i ni memang jenis payah sikit.kat laki sendirik pun payah,rasa cam errrrrr...tapi ,inside of crossss kita sayangggg sangat la.




my mak pandai masak,pandai jahit and kreatif.dulu-dulu baju raya kami,langsir rumah semua mak jahit.cantik dan kemas.kelim karipap pandai.semua tu sadly tak menurun dekat anak dia ni.bakat menjahit tu paling sadis, anak pompuan 4 orang,semua fail jahit.nak jahit jelujur pun tak pandai.hadoiyai...sayang mak sangat-sangat.

Mak mentua pulak jenis lemah lembut.cakap slow ja.beza la dengan menantu hantu yang macam petir ni.baik sama macam mak.pandai masak,tapi jahit langsir je pandai.so chomel kan.hihi.i tak selalu call sangat sebab segan la.kadang-kadang tu wasap la tanya mak masak apa harini.makan dah ka.camtu jer la.

Whatever it is,appreciate your loves while they are around.jangan nanti dah 'hilang' baru nak tersedar.note to myself jugak :).

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...