Tuesday, April 26, 2016

hello

As salam.

It's been a while.lama tak tulis tu sebab takder benda baru happened pun.all goes as normal.nothing to write or to complaint.so far so good ..alhamdulillah.this weekend ,planning to balik kg since ada cuti extra sempena hari pekerja.dah kata hari pekerja,so elok la bercuti.since perlis tu bukan dekat dengan key ell,kami sambung cuti sampai selasa.means that hari rabu la baru masuk kerja balik.best :).

Life as usual,weekdays kerja-balik tidoq.pastu weekend ada macam-macam aktiviti.haritu dapat la kemas rumah and pasang few frames kat dinding.yang best tu,gambaq takdak,ada frame kosong ja.pun boleh..janji nampak berseri rumah.

Semalam,masa tengah makan dinner,tetiba si eryna datang peluk mama,pastu boleh dak selamba dia cakap " mama ni ...makan..dah gemuk la"..huwaa nak nangis ka nak gelak.mujur eryna yang cakap,mau pak dia yang cakap,mogok takmau masak setahun.baru tau.sobs sobs.si budak kenit ni,sesuka hati dia ja tau.mulut takdak insurans.kecik ati mama.nampak sangat kan budak tak menipu.makna nya apa,sedar la diri sikit ..bila nak diet tu.......





Ni budak yang kata mama gemuk tu.merajuk pun takdak guna,macam la dia kisah.malam-malam,nak tidoq paksa suruh peluk and kiss dia banyak-banyak.peel terbaru,dia akan lari mai kat kita, so kita pun peluk la.tapi,siap bagi arahan pulak "mama panggil la nama eryna jugak"..jadi,waktu dia panggil "mama sambil lari tu" kena la kita panggil "erynaaaaaaa" gitu..ala-ala hindustan pulak minah ni.hihi.


Dalam pada nak diet tu,belek-belek phone..tu dia bersepah pic makanan.nampak sangat mental kan.
Sebelum delete pic makanan ni,elok jugak update dalam blog.







Ni masa makan kat kedai di cyber jaya.dah lama hasben dok cerita kata sedap makanan kat sini.tom yam best la ,apa la.tapi ,masa p makan tu,biasa ja rasa dia.food variety banyak ,tapi for me,tak la mengancam sangat pun.




Add caption
Add caption


Next : makanan jepun pulak.its a must la sebulan sekali,sebab kami pencinta sushi.kadang-kadang beli kat jasko ja.murah dan sedap.ni dekat citta mall restaurant ni.nama kedai tak ingat,hahaha.weekend haritu dah semangat p beli alat nak buat sushi,pastu beras sushi tak beli.semangat nak roll sendiri sushi.




Add caption
Add caption


Last ,makan kat rimba & rusa.dah lama tak mai sini.menu dah lain.saja la bawak eryna sebab dia boleh main masak-masak kat situ.sambil suap makaroni tu,habis sepinggan licin.kalau kafe child friendly ni i mmg suka sebab memudahkan tugas mak nak ambik pic makanan.hahaha.

So, well itu jer la update makanan.actually, i miss few of blogger friends yang i quite rapat la-i mean yang selalu kami bertegur sapa walaupun tak pernah kenal.tapi,now they not really active blogging.rindu sangat la.so,please update your blog ok.i tak jemu baca tau.

And now,i miss descendant of the sun drama show.finally,the show is over and kbs drama dah tayang back to back.mujur la ending best, hero-heroin tu happily ever after ,kalau tak i mogok takmau tengok drama korea dah.so,no more korean drama lepas ni sebab it's totally ruin my time.

xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...