Monday, February 22, 2016

Review : The Mermaid

As salam.

Weekend haritu ada open house CNY dekat apartment i duduk ni.every time ada perayaan pun,depa akan buat makan-makan.so far i tak pernah missed lagi.makan free kan.abis tu,duit depa guna tu pun kira dari monthly service maintenance jugak.dekat sini.service monthly kena bayar RM 120.kira murah la kan,sebab itu cover untuk cuci sampah,cuci tangga and lobi apartment.pastu ada club house jugak,ada swimming pool,sauna and gym.nak buat birthday party and bbq pun boleh.i jer tak pernah survey.pastu pool tu pun ,tahun lepas ada la 2 kali jer kot p.gym lagi tak pernah.orang luar pulak yang datang meriahkan club.itu tak tau la berapa depa bayar.




Macam gini la lebih kurang..ni pic amik dari i-property.haha.gini la lebih kurang dari atas.club house kat belah kiri.blok i belakang belah kanan.tak nampak swimming pool,i facing club house.
Sapa nak beli sini,meh la,sebelah unit i ni kosong.jom la jadik jiran.haha.jiran depan tu single ladies,yang lagi satu small family macam kami jugak.cuma yang sebelah unit ni jer ksoong,

Apartment i duduk ni style ada 4 pintu jer,and cuma 3 tingkat.macam pent house gitu.suka sebab privacy.and yang penting tadek student dari luar.since kawasan ni kira dekat gak dengan s**gi college,tau ler negara apa yang banyak kat situ.ni bukan nak kira racist ke apa,tapi macam tak selamat jer kalau nampak geng "awang hitam" tu.huhu.depa banyak dok menyewa kat kondo college sana.

Lepas tu,kawasan ni lebih kepada family.ada taska or lebih kepada transit la kat bawah blok i duduk ni.jarang la dengar bising bunyi motor rempit ke apa.itu i suka sangat.berdepan ngan apartment ni ada umah orang kaya yang gillerrrr kaya.ada la dalam 10 bijik.tahap kaya tu, bukan main-main ooo.nangis tengok sambil berangan,kalau la aku kayaaaaaa :).

Eh,macam dah tersasar dengan tajuk.so,lepas dah habis makan,i wasap hasben if dia nk follow tengok wayang.cter The Mermaid,arahan stephen chow.kata nya best.kali ni,i dah prepare head phone,so dah kalau tetiba eryna buat hal,bagi jer dia layan utube..ceh...plan baik punya.kita tengok apa jadi.

Review untuk The Mermaid :

Awal cerita macam bosan la.sebab lawak tu macam di paksa-paksa.dah macam tengok raja lawak yang time peserta buat lawak bodo takder motif.
Stephen chow pulak tak berlakon langsung,lagiii tak best.dah masuk half,baru la lawak sikit-sikit.agak frustrated sebab i expect lawak dia tahap citer dia yang box office dulu tu.ala,citer yang geng kapak tu.sampai skang tengok mesti nak gelak.

Jangan expect cter mermaid tu lawak giller..part tak boleh tahan time tengok si sotong tu jer.macam nak lempang-lempang jer sotong tu kot.tergedik-gedik.haha.itu boleh la lawak,especially time dia kena masak tu.ngok jugak la lawak dia.
Ada satu laki msa tengok wayang tu,dah kenapa dari awal yang tak lawak tu pun dia nak gelak lebih-lebih.orang lain macam krik krik krik.so,kami saspek,stephen chow ler tu yang gelak +_+.

Ada part i rasa sedih,boleh ke...time kawasan mermaid tu kena attack.sian sangat tengok depa kena serang sampai berdarah-darah.tetiba pulak haku sedih. >_<.

Filem ni ada motif nya,tapi lawak tak sampai.itu jer summary nyer.
For me,i bagi 2.5 over 5.itu pun macam high rating.nak bagi 1 macam kejam sangat.hehe.
Apa-apa pun,eryna tetap buat havoc dalam wayang.nak kencing la apa la.so ,i missed dalam 15 mins gitu tapi still takder effect pun.orang lain pun kuar masuk wayang.petanda nyer apa tu :).

Itu i punya review la,orang lain mungkin lawak.
xoxo.


1 comment:

Ainul Mustafa said...

baru plan nak tengok.

salam perkenalan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...