Thursday, December 3, 2015

Update shafiq

As salam.



Sedikit update.
Lepas operate haritu , alhamdulillah, shafiq pun dah sedar.
Time tu agak fragile la,sebab kena make sure 24 hours after operation takder bleeding and air masuk jantung.scary kan dengar.kita yang dengar ni rasa sakit,apatah lagi orang yang kena.
Dah la budak kecik lagi ,kesian sangat.






Pembedahan tu ,doc buat menegak.so,untuk yang tak pernah operate mesti la tak tau nak imagine rasa tu.especially bila ubat bius dah habis.
So,one of my sister ,pernah bedah apendiks and c-zer anak.Dia kata memang sakit la bila dibedah macam tu.what to do,doc mesti la tau apa yang terbaik.

Hari-hari kami tunggu ja update dari my sis.kesian la dia nak kena handle sendiri.
Actually bukan handle apa,sebab sekarang  ni, after operation ,dia dah tak tahan sakit.sebab kesan bedah.
Semalam my sis bagitau, dorang dah pindah ke PICU ( paedatrik intensive care unit ) and wayar pun dah cabut.condition dia alhamdulillah ok.
Doc pun dah bagi dia makan aiskrim and pizza.lega jugak dengar.cuma sedih tu bila dia asyik nangis tak boleh tidur.


This morning,my sis update lagi,semalam shafiq tak leh tiduq sebab sakit kat perut.bukan bahagian jantung tu.
Rupanya kat perut tu,depa tebuk sikit letak tiub supaya darah kotor keluar and air tak masuk ke jantung.gitu la explain ,i pun tak berapa arif,tapi kita faham la sikit-sikit.
Kata nya,after this doc nak letak morphine untuk kurangkan sakit.allahu,moga shafiq kuat.kesian sangat sebab dia kena hadapi macam tu.


Insya allah kami positif dan percaya mesti ada hikmah yang Dia aturkan buat kami.
Doa kami,moga shafiq terus kuat.and moga my sis pun sama kuat.
Ameen..ameen ya Allah.


xoxo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...