Tuesday, December 15, 2015

Jumaat dan ahad haritu

As salam.


Jumaat haritu ada makan sempena krismas & new year.of course kita orang islam tak sambut,tapi,sebagai menghormati non-muslim yang organised the party,so,ok la.

My boss,invite we all gathering kat rumah dia.memula macam malas gak,tapi dah member ajak,and ada satu party haritu tak dapat join,maka beramai-ramai la p sana.
After opis terus shoot ke sana.mujur dekat jer pun.dalam 15 mins dah sampai.

Hari jumaat tu kebetulan selangor cuti,so eryna memang dah kat umah dengan abah dia.kalau tak cuti,memang dah planned ,suruh hasben balik awal and amik eryna kat taska.
Kira nya haritu,mama bergumbira sat la dengan kengkawan.depa makan la apa-apa kat rumah tu.hahaha.bukan selalu pun +_+.

Cantik giller rumah my boss sewa ni.dia bukan orang sini,so company bayarkan.luxury kondo,dah la spacious,view cantik pulak tu.puas tour the house.lagipun,kami antara orang terawal sampai.






Macam biasa,posing dulu.balkoni ni cantik hoi view dia.dah la time ni hujan renyai-renyai.memang cunsss.balkoni saja dah leh muat ramai orang.dah besar bilik kat rumah aku tu ha >_<.

Makanan semua sedap.sebab my boss ni indian,so harus la dia order indian food.depa order siap pakej restoren tu hantar waiter sekali.
Senang cerita,kami just duduk jer and waiter tu la yang asyik bawak makanan.kejap kang bawak minuman,kejap kang tanya nak makan apa.feeling orang kaya sangat tu.






Yang terpaling best chicken tikka.makan berketul-ketul sedapppp.tak tau la pulak masa waiter tu dok bawak makanan,itu bukan main course.
Imagine la,food tu semua yang berat ,dia kata itu appetizer,by the time main course dah siap,pakat kenyang dah.ada nasi ,curry,roti,salad,fruits,desserts and so on.

Nothing much,we just lepak and chatting.ramai jugak turn up.dalam 20+.riuh rendah kejap sebab my colleague leh tahan weng-weng jugak.

Dalam pukul 9 lebih,gerak balik.tu pun sebab tengok nkve dah tak jem.from the balkoni,boleh nampak traffic kat sana.masa tu,hujan pun dah stop,so elok la balik.




Weekend pulak,ada akikah cum house warming anak sedara sepupu kat saujana putra.makan free lagi,alhamdulillah rezeki khen.
Hari ahad tu pun hujan lebat.sekarang ni memang rainy season kan.tinggal tak turun salji jer kat malaysia ni.sebab tu la kena melawat negara bersalji nak lepas gian.hihihi.




Lepas tu,singgah Mitsui Outlet.as usual,kat sini memang boring la.lebih kepada tempat untuk visitor habiskan RM kot.nothing else,tak beli apa pun.
Pastu, ada pulak mainan ni kat bawah tu,kena la bayaq cukai dulu +_+.

xoxo.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...