Wednesday, November 4, 2015

Sushi king bonanza

As salam.


Peminat sushi sekalian !!!!




Start 2-5 Nov 2015 ,orang area selangor and yang terlibat untuk sushi king bonanza boleh la terjah beramai-ramai. ada 3 hari jer masa nak men sushi.
As always, sebagai pencinta sushi ,harus la i makan sana.kebetulan semalam 'off day' ,so lepas amik eryna kat taska,terus laju-laju p aoen big kd .untung la sebab sushi king bukak restoren kat situ.or else, kalau nak p the curve atau OU memang tak la kan walaupun tak ler jauh mana.

Mujur sampai awal dalam pukul 640 pm macam tu.itu pun dah full house and kebetulan jugak ada satu table.cuma tak best tu,tak dapat kat sushi bar .kalau tidak,lagi mudah la nak makan.
Sebab duduk kat meja, depa bagi la talam,g amik sendiri.maka,menunggu la susunan sushi tu terkedek-kedek.

Masa untuk makan sushi 3.18 hengget sepinggan ni cuma 45 mins.so,masa tamat adalah pukul 710 petang.sila makan laju-laju.hehehe.

I belasah jer semua sushi,takder la spesifik nak makan sakae sushi sajer ker.atau sushi kat hilton ker,majestic ker.semua pun ok janji halal.





Mampu makan 9 jer.dua pinggan eryna punya.
I kalau datang sushi, benda yang sama jer pun makan.
Wajib amik salmon, prawn,telor ikan kaler merah atas dia tu,unagi.pastu kekadang amik la crab roll.sedappp.itu pun dah cukup kenyang.
Jarang nak makan set.kalau amik, selalu amik mackerel set jer.

Untuk sushi king bonanza ni,kalau tadek kad, boleh jer beli masa nak bayar.kalau tak,depa tak la bagi harga promo tu.and dapat lagi voucher RM 20.cuma,voucher tu hanya boleh guna on next visit.
Ibarat bagi free jer la,sebab kad tu harga RM 20 and dalam tu ada voucher sekali.

Macam semalam, supposed kitaorang memang dah ada sushi kad tu,tapi,sebab selalu orang lain yang bayarkan ,maka kad tu tadek kat i la.sebab nak makan punya pasal,beli la kad baru.lagipun kad tu yang 2016 punya.yang hasben ada tu,2015 punya,so,ok la kan.next year tak payah la beli baru.





Dating berdua dengan budak ini.opss bertiga dengan si minnie mouse.bapak eryna ada course,so padan la muka dia sebab tak dapat nak sushi.hihihihihihihihi.
Sibuk nak  bawak minnie tu,last-last mama la jugak kena pegang.
Tak tenteram sangat la nak makan sebab bila dia dah sudah, mula la tak mau duduk diam.
Kejap g sana kejap g sini.terus i ugut dia.kalau duduk tak diam,tak yah g main kat atas tu.

Eryna pulak memang dah tau,kalau p sini, maksud nya kena la singgah play ground kat atas tu sekejap.macam kena cukai pulak.sebab tu jarangggg nak mai sini.selalu g Giant sebab situ playground dia tak obvious.boleh ikut laluan lain takyah lalu situ.





Dok aim nak makan yang ini.salmon skin.tapi,kedekut sangat sos nyer pun.
Lama menunggu ,rupa nya tepung habis,g beli kat atas.sabar jer la.
Dah habis makan,terus la bayar.lagipun ramai yang dok menunggu dah.

So,untuk yang  nak try sushi,sila la ke sana.macam nak repeat lagi makan jer.esok last kan, :).

xoxo.




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...