LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, October 27, 2015

Eksrem guna bekas daiso

As salam.

Entah cemana ntah haritu, tengok kat IG sapa ntah, dia buat eskrem kat anak-anak dia.so,baru teringat,ada jugak beli bekas eskrem tu kat daiso.dah nak dekat setengah tahun beli ,dok elok jer dalam plastik.

Mula-mula ingat nak buat eskrem milo.siap plan nak wat nescafe susu lagi.sedap nyaaa.tapi,teringat pulak,ada ribena tu banyak lagi.nak kena habiskan sebab expired ujung bulan ni.
Tulah dia,terpengaruh tengok harga RM10 dapat botol ribena besar, sekali tu,ha expired tahun ni jugak ,pembeli tu confirm bukan i yer, sebab  kalau i memang tengok expiry date dulu.walaupun senang terpengaruh jugak +_+.

Haritu, siap bawak balik milo 3 in 1 dalam 3 plastik, koko krunch kotak besar 2.pastu,siap bangga2 giler la bagitau dia beli tu semua harga RM30 kot camtu.dapat pulak free mug sempena world cup dulu.sekali ,ha,tengok expired lagi 4 bulan.hahaha.dah satu hal hari-hari kena minum sampai kembong.milo tu ok lagi la,tu koko krunch sapa nak makan.suruh eryna bawak g skool sekali.






Berbalik kepada eksrem mudah lagi senang tu,bahan nyer senang jer.
Ribena.kalau ada puding ke,nata de coco ker leh potong masukkan sekali.
Haritu ada kiwi,so letak kiwi.
Guna ribena senang,tak yah letak gula.bancuh dia saja sudah.




Mula-mula kupas kiwi.letak kat bawah.
Pastu bancuh ribena letak jer dalam tu.
Dapat la 4 bekas.senang jer kan.
Ni budak kenteng ni sibuk jer nak tolong konon nya.





Kedekut nau letak sehiris sebekas.hahaha.sebab nya kiwi tu dah masuk mulut dulu.
Semua pakat berebut nak kiwi.dah la manis..tu yang ada 4 jer cukup-cukup tu.





Simple jer kan.yang penting murah.hahaha.
Beli 5 hengget kena la buat banyak-banyak kali baru balik modal kan.
Owh bukan 5 hengget,sejak GST ,dah jadi 5.30,kuang asam kan,dulu,kita beli 10 item,ngam jer RM50.skang dah ada nak kena bayar RM3.giler kan.tiga hengget tu boleh beli nasi lemak kosong 2 bungkus tau.pftttt.nak marah pun tak guna kan,.bukan nya depa dengaq pun suara rakyat marhaen ni.





Lepas seharian,esok nya tak menyabar si eryna nak makan eskrem dia buat tu.
Cute jer kan.besar pulak tu.
Dulu-dulu kita makan eskrem malaysia tu.kat sekolah jual sekupang ja ( 10 sen ).
Pastu,mak pun rajin bancuh.paling best eskrem milo.buat pekat-pekat.owh,lagi satu asam boi.srup srup hisap asam boi tu.best.waktu panas tu rasa heaven ja kan.
Tapi,tu la,guna plastik tu kena buat lek lok,kang time nak ikat,habis terkeluar air tu.
Guna daiso ni memang senang betul.





Suka la budak ni makan.
Rupa nya,yang muncung tepi pemegang tu,boleh jadi straw,
Sebab bila eksrem dah cair,air tu akan bertakung dalam tu.so,boleh sedut srup srup.
Kesian kan.peghak..hihihi..

Try la beli ajak anak-anak buat.mesti depa suka.
Lepas ni nak buat eskrem kopi susu.sedapppp.tapi,untuk mak nyer jer la.eryna tak leh.

xoxo.


3 comments:

Wa said...

Bestnyaaaa....nak beli jugaklah bekas ni kat Daiso.Mesti anak-anak suka ;)

Zie Azi said...

WAH best yer boleh buat ice cream sendri, mesti anak sy suka kalu sy buat mcm ni. boleh try nti..

Mimy Hamid said...

ala fayel tak suka buah la..aiskrim kena coklat je

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...