Monday, September 14, 2015

Weekend

As salam.




Makin teruk pulak jerebu harini.
Haritu amik eryna from skool,cikgu bagi mask sorang satu.they have to stay indoor.kesian la bebudak tu.weekend haritu, sebab mak pun sama bosan.hasben pulak dah start his sem II kelas master dia tu.alhamdulillah,haritu result walaupun tak dekan, dapat la lepas 3.++ cgpa.mudahan dapat la kekalkan pointer tu.

Kali ni,jadual kelas tak cantik.sabtu & ahad,both start pukul 8 pagi.memang harapan la nak join sekali.kesian pulak nak kejut eryna mangkit awal pagi.
So,hari sabtu tu,masak lunch sambil tunggu hasben balik.kata nak keluar jenjalan.padahal tengah jerebu,tabah pulak nak berjalan-jalan.

Sebab dah tak tau nak merayau mana,singgah citta mall.lama dah tak mai sini.parking pun dah start kena bayar.padahal ,rasa nya baru jer p 2,3 bulan lepas,still free lagi.
Takder apa sangat citta mall.banyak kedai makan jer.



Tujuan utama,nak makan cake kat wondermilk.
Dan untuk eryna main-main.
Sekarang ni,bila masuk kedai,mesti carik kedai yang child friendly.supaya,mak bapak dapat makan dengan tenang.anak main la sampai lebam.
Kalau sambil dok main tu,memang boleh habis nasik semangkuk.





Beli kek sorang sebijik,kopi rusa.kopi rusa tu actually,macam cold coffee tu.sedap gak.kat branch Rimba & Rusa pun ada.dah pernah minum dulu.
Kek wondermilk ni halus sangat la hai.harga RM4.50 per piece.tapi,presentation menarik,plus kedai lawa,so pejam mata jer la.sekali sekala ok la nak dessert sampai harga menyamai kalau makan nasi sorang sepinggan.

Lama jugak dalam ni.sampai eryna puas main.sampai i dah habis tawaf kedai.baru ingat nak masuk long champ clearance,sekali organiser cancel.baguih la,save money.long champ yang ada pun dah nak jual,lagi nak beli baru.membaziaq jer la keja nya.
Now,dah insaf.enough with one bag.lenjan sampai lebam.


After maghrib,singgah onde-onde.kedai makan just next to wondermilk.sebab apa..memasing dah kelaparan.yer la,makan tadi mana cukup.
Order duck egg fried keoyteow .atau dalam bahasa melayu, keoyteow telur itik.selalu guna telur ayam kan,yang ni telur itik laks.rasa ,sedap.i suka.dah 2nd time makan sini.
Harga makanan sini = harga kek wondermilk.T______T.

Ahad pulak,i lepak santai jer.lunch hasben belikan nasi kak wook.pastu memasing tidoq.i jer tak tidoq sebab entah,dah terbiasa kot.elok eryna bangun ,hasben ajak keluar.
Panas punggung betui duk rumah kan.nak jugak keluar.pastu tak tau nak p mana.


Singgah OU ,tempat feveret paling dekat dengan rumah.
Kekadang ,malam lepas balik kerja ,teringat nak p OU, selamba ja kami p.best ,sebab orang tak ramai,parking pun senang.
Sebab kami sampai dah almost 6 pm,parking banyak jer.dapat depan pintu lagi ha.

Bawak eryna g hamleys.so,hasben lepak situ jer while am searching for my things.
Sedih nya hai,barang yang dicari takder.hmmm.



Selamba ja p OU pakai baju tidoq budak ni.
Masa nak keluar tu kan,tak tau nak p mana.tu yang pakai pijama jer tu.
Dah serupa boy dah.Sanggup bergambar sebab nak amik pic dengan thomas.lorat betui.
Siap cakap lagi " mama, amikkan gambar yang ni pulak" ..amboi sangat kan...





Ada sekali tu,masuk kedai.budak tu cakap ," macam girl la"..terus i cakap "memang girl pun"..ha,camno tu.orang ingat dia laki,tapi kekadang confuse ,ni girl ke boy sebab aktif melampau.dah la rambut pendek kenteng.

Kadang tu tanya ,eryna girl ke boy.konfiden je dia cakap girl.ok la,tak lah kekeliruan jantina walaupun aktif tu ya hampun.minat games boy.sorry la nak barbie ni.
Dia layan lego,robocar poli,thomas..mickey tu dia suka.nama nak girlie kem salam jer la.no more dress unless baju tu ada gambaq mickey.nak beli flower-flower memang harapan la.

Tak palah,mama dulu masa kecik-kecik pun bukan girly sangat pun.
Satgi feminine sangat ,kang kena buli ja.tak pun ramai peminat pulak. T_______T.
So,biaq la macam mana pun,janji anak mama pandai jaga diri.*dah kenapa emos*LOLss..

xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...