LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, September 7, 2015

Masih mood deco -deco

As salam.


Selamat hari isnin.
Since few weeks,rasukan susun-atur rumah.
Tenang tengok rumah dah bersusun molek sikit.
Kain baju yang dah lama tak pakai,dah masuk kotak.ada 3 kotak besar.pastu tengok dalam almari,eh,dah tak banyak baju pulak.terpaksa la beli baju baru *alasan* T___T.

Tak banyak sangat la deco-deco tu.rumah tak besar,so,tak la makan masa sangat kan.
Minggu lepas,amik cuti extra after merdeka,and kebetulan mentua ada mai rumah.Ajak g ikea.ingatkan cuti,orang tak ramai..memang harapan la sebab beratur nak bayar jer dah 30 mins.fuhhh berasap.kesian kat mentua la terpaksa tunggu.huhuhuhu...




Semua lane full dengan manusia.
Kalau tak kenang barang dah amik ,lepas tu memang nak jugak settlekan projek kemas rumah tu,.maka bertabah la beratuq.suruh hasben bawak eryna makan eskrem dulu and bawak mak mentua g duduk dulu.kesian duk berdiri lama nanti.*acah-acah menantu mithali..uhuks*




Teaser sikit la beli apa.padahal takder menda sangat pun.
Beli pengantung untuk letak kat toilet and bilik.
Lepas tu,yang papan tu,ingat nak pasang dekat island table.nanti kita show-show la.

Dok usya nak beli sofa with bed.kat ikea pun ada tapi kaler grey.hasben kata index living mall kat puchong pun ada kaler yang lawa-lawa.and yang penting harga tak mahal.under bajet la.
Kansel beli kat ikea,nanti next weekend la kot nak terjah sana pulak.
Sementara mood rajin,better buat bagi habis.mood 2 tahun sekali nama nya ni.




Budak kenteng yang dah mula boring.siap baring atas lantai lagi ha.
Memula nak antaq p taska,tapi hasben kata tak payah.sekali ha..memang la amik masa sebab nak melayan dia nyer peel.next time,kalau cuti time weekdays,ada urgent things ,terpaksa la antar g skool jugak.lagi dia enjoy.asyik sebut nama 'kak darina' dia tu jer la.maklum la,cuti lama tak jumpa kan..




Ni pulak,beli kat kaison.best pulak masuk kaison ni.banyak barang comel-comel and harga murah.
Jam tu baru RM15. frame gambar RM 14.box besar tu baru RM 14.macam-macam boleh isi dalam tu.masuk sini,mesti keluar beli barang seketul dua.ni time weekend bila ntah.semalam p lagi sana.hahahaha.yang ni,kaison kat paradigm mall.



Sebelum.




Selepas..

Ada beza tak ? ke syok sendiri .haha.
Suka pulak tengok.nampak la menarik sikit.kalau tak,tengok jam biru tu ja dah boring.
Tapi,jam baru tu,awat entah,kejap ok kejap tak ok.bateri macam baru jer lagi.geram pulak.
Kalau ikut hati,nak jer beli jam yang design lawa-lawa tu.tapi,hasben kata membaziaq.

Wall tu sangat kosong,nanti la nak beli frame letak situ.
Gambar family letak kat ruang lain.
Ayat kursi dekat dengan meja makan.itu pun belum frame lagi.
Banyak ruang kosong,rugi pulak tak guna.
Itupun hasil tengok blog orang.harap diri sendiri,memang tak kreatif pun.




Jumpa erra jual tudung "Rara" kt encorp the strand.tak tau pun dia ada.
Saja singgah sebab dekat dengan rumah.time lalu situ,tetiba nampak erra.rupanya dia baru sampai.so,ajak bergambar.lawaaa sangat dia..and kurus..nampak sangat gemok seketui duduk situ.
And bila bergambar sebelah orang lawa ni,automatik rasa berlemoih and comot.huhuhu.

Disebabkan suka sangat dengan baju erra tu..terus teringat poplook.com pun ada jual.tetiba beli.aduiii pengaruh sangat.padahal erra tu kuruih kot.berdoa la semoga muat baju.hahaha.

Itu saja weekend haritu.memang all about kemas+deco rumah jer pun.
Hati tenang tengok rumah kemas.ehehehehe,.
Mesti eryna la orang yang paling tension dalam dunia,sebab kejap-kejap mama jerit "eryna....kemas menan..eryna...masuk balik menan dalam bakul.hihihihihi.

xoxo.


3 comments:

Mimy Hamid said...

posing mcm kawan je ngan erra..wewitt..jeles

Aishah Amin said...

amboi bergambar dgn erra;)
Aishah

FadMN said...

Mimy Hamid : memang kawan tu.akak senior kat sekolah.hahahaha.poyos jer.

Aishah Amin : harus la retis kata nya. :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...