LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Tuesday, September 22, 2015

esok nak balik kg.

As salam.

Esok ada training,lepas tu,nak balik awal sebab nak shoot teruih balik kg.ingatkan nak sambung cuti at least la isnin.knowing cuti sekolah,mau 12 jam lebih nanti,but,sadly,training tu bersambung.so,terpaksa la balik hari ahad tu jugak.keras bon-bon ataih jalan raya.
Dah la,titi & tutu nak bawak balik sekali.masakkkk la.

Semalam ,balik opis,i basuh la bekas depa dua ekoq tu.sebab tengok ayaq dah keruh.
Tak tau la nape,depa tak makan ler.dah bagi makanan depa & udang kering yang kedai provides tu.
Mogok ke apa.kalau lapaq sangat baru depa makan.kalau tak,nampak la makanan pun dah kembang dalam ayaq tu.huhu.




So,bila basuh,kena la keluarkan depa kan.sekali,eryna menjerit,"mama...dier lariiii"..eh,si titi tu punya la agresif,mencicit dia panjat tau keluar.lajuuuu plak tu dia lari.
Time ni,i terus imagine macam cerita kartun kat tv tu.part depa escape.mesti dia usaha sehabis daya.
Dah la tu,lari mencicit,tinggal kan si tutu.
Yang tutu pulak,dia kan shy-shy gitu,terus kepala masuk dalam badan.
Few times plak tu cubaan lari dari rumah.sabaq jer la.




Tengok si titi tu.dia memang tau agresif.so ,kami saspek dia adalah jantan.yang tutu rileks jer kat tengah.ni masa first day haritu.pun dah tunjuk perangai tau.

Semalam,letak je atas tu,mencecet dia panjat keluar tau.tak kontrol langsung.+_+.

Pastu,i cakap la kat titi,.."awak kena duduk sini.kita nak jaga awak"..pastu dalam toilet,masa tengah basuh bekas tu,i dengar eryna duk cakap kat depa "awak kena duduk dalam ni la.kita nak jaga awak la.."awak makan laaa."..kehkeh,.lawaks tul..



Ni,petang ahad,bawak eryna g main belon kat taman area kd tu.syiok ler dia.
Pistol belon tu beli masa kt colmar haritu.lupa nak bawak basikal,kalau dak,leh la main kat taman.






Yang ni,masak on saturday.sekarang ni,hari sabtu kena masak ler.sebab kalau nak keluar,only after 3 or 4 pm.jadi,dari kelaparan,masak jer la apa-apa.

I cooked this because i miss my mom.I tak la rapat dengan mak compared to my sisters,but,of crossss .walau tak rapat macam mana pun,mak kan.mesti ada jer benda kita buat,kita rindu mak kita kan.kadang-kadang tepon,cakap kejap pun jadiklah.

Mak duk sakit lutut skang ni.sebab dulu penah jatuh,so,tak sure slip disc ke macam mana.dah ada bagi vitamin ,and ubat doktor pun ada.hopefully,mak kuat macam dulu.huhu.mujur esok nak balik dah.i dont really know how to express my love,but,i am sure,mak knows i loves her soooo much just like she do.




Just a simple nasi minyak.buat sambal kosong letak potato.rebus telor,ayam & ikan bilis.sedapppp.mak la ajaq ni.very simple to cook,30 mins dah boleh settle semua.and very filling.
Sebab apa cepat,masa kita tumis bahan untuk nasi,we can start boil telur & buat sambal..lepas dah settlekan nasi,boleh goreng ayam & ikan bilis.by the time nasi masak,semua dah settle.

Selamat menyambut aidiladha.Mohon ampun dipinta,kalau ada yang terasa hati dengan tulisan saya.*feeling ramai reader*...
Esok,nak balik kg,berhati-hati di jalan raya semua.
Jangan makan banyakkkk.kolestrol tau,

xoxo.





3 comments:

LZ - The Blog Owner said...

AsSalam FadMN,

Comel pets tu.. Saya suka bela tapi tak rajin cuci bekas haiwan..
By the way Salam AidilAdha.. Semoga selamat perjalanan pulang ke kampung..

nini said...

Comellll sangatttt....so cuteeee

FadMN said...

Hi LZ.tula,skang ni dah malas la pulak.hari2 nak kena basuh.kuat veraks la depa ni

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...