LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, September 21, 2015

Barang preloved

Salam.

Ahkak ada bisnes baru u olls.meh sini rapat-rapat dengar *MLM sangat*.
Dari haritu,kan masa kemas-kemas tengok sakit mata la ,banyak baju elok-elok pakai few times only,dah elok masuk kotak.pastu i terfikir nak preloved jer.saja test nengok ada tak orang nak beli barang preloved.kita jual ala "sodokahtun" gitu..ibarat korang bayar jer la duit post and upah aku g pejabat post.hahaha.

Tak banyak sangat mana pun.yang lain tu rasa cam tak yah la let go.nak bagi free tapi malas nak amik pic one by one.yang mana kita merajin ,so kita snap,pastu up kat IG.

Bagus jugak teknologi internet ni kan.we can just buy/sell kat online jer.yang penting barang masih elok.kena la jujur bab ni.macam i,nak let go baju,buat QC berkali-kali kot kang ada yang koyak ke apa..huhu.kalau kat mudah.my tu selalu jer let go bag.dah few times la kita dapat buyer dari sana.T_T.






Antara baju yang di preloved.jaket ni tak pernah pakai.sebab bahu macam kecik.
Tulah dia,tengok model pakai,lalu terpengaruh beli.tak sedar,model tu slim melim.





Tudung madison kegilaan ramai.yang ni madison klasik punya.
Ni,konsep,update ,terus edepa buat payment.kita kira first come first serve.
Yerla,i jual harga 40 hengget jer kot with postage.dah la pakai berapa kali jer. 
Pastu,i pulak stress sebab whatsapps masuk bertalu-talu pakat suruh message depa kalau nak let go.pening ahkak.tak sangka tudung ss ni laku kan.tulah,if we buy benda yang ada nama,orang mesti nak.dah,jangan ditanya lagi ada lagi ke tak madison ss,ni jer i nak jual yerk.oh,dah sold out dah...




Semalam punya payment ,postage pagi tadi 6 items.terus fefeeling bisnes baju.
Eh,kita pun ada aim nak bukak butik nanti.jual baju ke,apa ke.bisnes sendiri la.
I don't mind nak lipat bagai,pastu lenguh tangan tulis nama,alamat.padahal baru 6 jer kot.propa lebih.




Seronok pulak tengok cenggini.dah lama i tak p post barang.dulu,masa shaklee takder buat online order,mukaaaa i jer la kat situ heret tong vitamin segala.sekarang ,senang,boleh order online and shaklee hantarkan.sapa nak join shaklee ,contact i ok *sempat iklan*.

So far,alhamdulillah,yang beli ni takder nak banyak songeh.yer la,da murah ,apa lagi nak kan.macam blouse pop look tu i jual RM 15-RM20 jer with postage.ada orang tu bising la i membaziaq duit,beli,pakai kejap,juai sampai 70% diskaun.hahahaha.abis tu,dah beli jarang pakai,jual jer la.clear kan wardrobe..nanti leh beli baru. >_<.

Ada la buyer ni,dia beli blouse dua lai,harga RM35 jer..siap mintak diskon ,rasa nak nangissssss LOLsss...hadoyai..sabar jer la.tapi,dia ok jer i cakap dah takleh kurang kan.abis tu,2 helai kot.nangisss lagi...at least berbaloi la i nak rushing g post office,T______T.

So,ada nak usha-usha my preloved ( tapi,item macam dah sold out jer )..dah la tak delete pic yang sold out.kang ramai carutsss.dah kenapa,sold out tak delete.dulu,i selalu marah jer kalau scroll barang nak beli,tapi sold out.sekarang,dah jadi seller, baru kau tau kan sebab nya.hahaha.yer la,kang orang tengok takder barang terjual,orang ingat scam pulak .yer dak..sebab i buat IG baru semata-mata nak jual preloved jer...



xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...