Friday, August 7, 2015

lunch jumaat lepas ,boat noodle

As salam.

Kejadian jumaat lepas.dah seminggu terperam dalam phone.nanti kot la tetiba pic hilang ( ada budak rajin tolong delete kekadang tu ),baik masuk dalam blog.nanti kalau nak tengok balik kejadian,just bukak kat sini jer.

Dari haritu,dok teringin nak makan boat noodle.dekat empire dah settle makan.nak try yang dekat publika.sebab ramaiiii yang suka sangat update konon macam sedap gillers la boat noodle and ayaq nescafe ais/teh ais dia tu,so ku tekadkan diri nak ke sana.the best day is friday sebab rest lama sikit dalam sejam setengah.dari opis nak ke publika pun dekat sangat.

Ajak budak opis,dua jer free.yang lain busy meeting.asal masuk opis jer meeting.dah serupa cerita melayu la hampa ni.meeting-meeting.so,mari lah sapa jer yang ada kita ke publika sana.

Tak pernah sampai publika,solaris pernah.lamaaa dah kot.macam dah terlupa jalan.mujur budak opis ni tau kat mana publika.tempat orang kaya lah..kita nak g makan jerrr kat sana,.bukan tempat lepak kita,sebab tu tak tau :).





Masa baru sampai.wajib la bergambar.i got new phone.tu kaler merah ,beli jenama Asus pulak,cheap-cheap one only.sayonara Note 2 ,yang dah berjasa dalam dua tahun lebih.ingat nanti nak tukar screen lah.rasa nya ok lagi tu kalau tukar screen and bateri.tema note 2 sekarang,retak seribu.




Dah kenyang.order 4 mangkuk setiap sorang.sebab ada 4 jenis,so rasa serba satu.flavour dia,chic ( spicy and not spicy ) and beef ( spicy and not spicy ).bila makan,wajib letak segala jenis chili flakes/lime baru terangkat.si irene tu,letak chili banyak sangat ,last-last dia tak leh makan semangkuk.padahal kecik jer kot portion tu.pedas sangat kata nya..anjerrrr sangat tuuu.


Dessert .dekat empire punya lagi best and lembut.yang dekat sini keras sikit yang putih tu.one set come with 2 cups, RM 1 each set.


Spinach tempura.yang ni datang last sekali.agak oily.plus perut dah kenyang so tak habis.



Order tambahan ,beef balls and spinach tempura.air tu pulak,sebab bau coffee sedap sangat,p order hot coffee.padahal dekat cafe opis pun ada cafe latte.lagiii murah.waiter tu pulak 3 kali datang tanya..."u want hot coffee ???" masuk kali ketiga ,mula la berangin.eh dah kenapa kau asyik tanya order ni.
kitaorang syak,mesti waiter tu takut kami tersilap order.sebab orang selalu nya order yang sejuk.ehhhh..suka hati kitalah nak order ayaq apa pun...lolssss..

Watie awal-awal dah aim teh ais tu,so bila dapat je,terus terliuq.hahaha.i kenot la,terus order nescafe ais.maka habis la pantang larang konon tak nak minum ais tu.irene tadi kan pedas,apa lagi,terpaksa minum ayaq watie sebab dah tak tahan pedas.ahahha..kesiann..

Sedap la nescafe ais dia.siap lebihan coffee tu tambah lagi bagi banyak and tapau bawak balik opis.sampai ke petang tak habis.besar sangat air dia tu.

Total cost untuk 3 orang : RM 77.noodle tu jer yang murah,yang lain harga standard la.i vote publika ni dari yang dekat empire damansara.satu,kat empire tu tadek air coffee macam kat sini.yang lain i rasa lebih kurang jer..oh,yang ni yang halal.yang tak halal,nama dia 'Thailand Boat Noodle".

xoxo.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...