LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, August 19, 2015

Chemical peeling

As salam.


Sapa berani buat chemical peeling angkat tangan ??? haritu, gatal terlebih,buat chemical peeling.tapi,kita buat dengan dr asthetic yang bertauliah.bukan p saloon pastu mintak depa buatkan,ini,dr sendiri yang buat.

Actually,'jumpa' dr sophia ni kat instagram.pastu,terus follow insta dia,and terjebak la dengan nak buat peeling sekali.gitu la pompuan kan..pantang tengok sikit, #mudahterpengaruh sangatt..
Pernah cerita haritu,pasal buat facial kat spa dr sophia ..as usual,masuk jer sebulan,mula la tergedik nak buat facial lagi.tapi, sebab kita ada open pores yang agak besaq ( tu la,dulu gatai pakai nouvelle dari philippines tu -peeling tahap dewa -pastu muka teruk -pastu korek jerawat -pastu muka berlubang ).. so, dr kata ,buat chemical peeling tuk reduce kan pores and fade the scars.

Buat appointment hari sabtu,and mintak hasben jagakan eryna.masa p tu,dr tanya gak.are u sure nak wat ni sebab bagitau dia,after peeling session tu nak g open house.maklum la masih mood raya.i selamba jer cakap.buat jer dr..hahaha.dr kata ,nanti kau pakai purdah je la..hahahaha.dr tu memang friendly cam kengkawan kita kekdahnya.

Peeling tu kejap jer.memula facial dulu,pastu peeling la guna cream apa entah.ingatkan guna mesin korek-korek muka kitew.hahaha.rupanya tidak yer.
Time nak peel tu,bertabah jer la nokssss.membara dah serupa kena bakar diri secara suka rela sangat.dr buat dua layer jer sebab ku tak mampu menahan dah.siap nangis2 wuwuwuwuw nak cantik punya pasal lolsssss...

Pedih terbakaq tu dalam seminit jer.pastu habis la.tapi nak nunggu habis,memang hazabedah jugak la noks.ahahahah.nangisss lagi sekali.lepas letak cooling mask,maka bermula lah detik muka hitam mengelupas...







Hari pertama-malam after open house.masa ni dah nampak la peeling tu.tempat2 penting macam pipi kiri kanan dah mula meng hitam sebab effect peeling,tak sakit serius.nampak macam terbakaq sakit, tapi tidak.yang sakit sikit time nak buat peeling tu jer.time ni orang tengok macam normal lagi la..so,setiap masa spray vit C and whitening cream yang dr bagi tu ( produk dr tu ).tujuan nya untuk cepatkan proses.so,asal kering jer spray.nak bagi cepat habis peel la katakan.




Second day -open house rumah boss my hasben.kahkah.ni mmg hazab wei.muka double gelap (dah la memang tak semulajadi putih ) .terpaksa la nak cover dengan mekap.tapi memang harapan la.tak jadi apa.makin menakutkan ada la.patut nya biar jer.tapi,nak guna ber foundation.

Mesti kawan hasben wonder apesal la muka kau ni.tapi,memasing buat lek wat peace.padahal duk usya muka i olls.hahahahaha.
hasben cakap,dah serupa cerita 'tanah kubur',part muka terbakar sebab melawan laki.puiiii.nyampah sangat tau T_______T.

Terfikir gak,naper la aku tak buat after minggu open house habis.memang sajer cari pasal sangat la ni.geram tengok open pores tu kekdahnya.actually, kalau ada produk boleh kecikkan pun,still tak boleh kurang .so,kena chemical peeling dr cakap.i olls ikut jer nasihat yang bertauliah.




Third day,dah mengelupas.pastu geram p tarik.tu yang nampak merah tu.time ni,muka dah peel betul.letak jer spray banyak-banyak.mujur la demam and flue,so g mintak mc.yang lawak tu,masa kat klinik,budak tu ingat,datang klinik sebab nak check muka.siap tanya "sakit ke kak" sambil muka berkerut-kerut.terpaksa la ahkak jawab "datang check demam dik,bukan muka" pfftftfttftf..

Mata merah tu efek sangat kan.seram tengok diri sendiri.esok nya g opis ,siap pakai mask.kahkah.nasib la nak cantekssss la sangat.alhamdulillah,masuk hari kelima peeling dah takder.dok sibuk tarik kulit laks.syok pulak masa ni,kahkah.

Eryna siap tanya :"nape muka mama macam ni" hahaha.seram yer nak..cikgu kat taska pun tanya.agaknya dia suspect masa first tengok tu.ni bergaduh ke apa muka lebam ke apa ni.hadoiyaiiii.cabaran betul.





Gambar terkini,takder la flawless sangat pun.yang penting,scar tu dah kurang la.feeling fresh umpama ular bersalin kulit.puas hati gak sebab dok geram tengok blackhead pun banyak, now dah kurang..sekarang kita pakai produk dr sophia jer,tak nak mix.tengok skin dr tu lawa sangat.jelessss.dia pun buat peeling gak tau.pasni,nak try vampire peel.sapa berani ??? kihkih..

Harga chemical peeling tu cuma RM150 termasuk facial.affordable kan.boleh usya insta dr ( dr.sophia.asthetic ) tu yek.i takder share dalam tu.sekian.promote tak berbayar ni T_____T.

xoxo.


3 comments:

Nastyna said...

wahhh hmaneraik, i baca sambilmembanyakgnkan kesakitan terbakar yang u cakap tu, I tak berani la.. usahkan nak peeling macam ular gitu, pakai scrub peeling bodo2 ni pun dah pedih2 my kulit gedik ni, tapi nak kulit lawo huhuhuhu.

FadMN said...

hahahaha kejap je sakit tu.beauty is pain lolsssss.masalah negara betul kan pompuan gini.haha

sue_eila said...

hahahaha..ini ceritanya, coz hari tu perasan gak muka ina tu nape cam terbakar tp sebab mak yong lebih tertarik kat makanan masa tu, lupa dh nkbusy body tanya sebab pe kihkihkih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...