LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, August 19, 2015

Banyak cerita

As salam.

Hadohai..busy mak.hari-hari pukul 1pm ada training system.pastu skype call.kita kerja kulis je jah, kena la buat kerja betul-betul.insya allah next week mungkin kurang busy sebab ada big event kat oversea sana..ramai yang takder kat opis.saya tak p lah..bukan event kita pun.tolong dari belakang tabir jerrrr...


Minggu lepas,tumpang memeriahkan suasana join open house.dah orang mengajak,kita pun ikut jer la.makan free kan.save duit luncheon.lagipun,hari-hari makan tempat yang sama,boring jugak kan.padahal,sedap jer makanan kat cafe ni.and bersih,tapi,lumrah manusia ni,asal makan tempat sama mula la nak muak.mengada sangat tu.


My opis dekat sasana ,so kena naik shuttle ke hq bnm.gigih pukul 1210 dah chow beramai-ramai takut terlepas shuttle.kami antara orang terawal sampai.tau la,staff bnm dah berapa ribu orang,kang susah nak dapat tempat.





Selfie dekat pintu depan.tapi nampak muka jer la lebih.baju raya tahun lepas punya.panas boleh tahan la jugak hall ni.masa sampai,orang still ok.dapat seat terus carik makanan.ada few yang best macam rusa panggang and char keoy teow.ada banyak gak stall,semua makanan kita rasa.lepak dalam sejam pastu baru balik opis.jalan kaki jer dari hq bnm ke sasana.peluh yang amat tuuuu..pffftfttftf..




Ramai umat masa ni.memang lega dapat sampai awal.most of them terpaksa split tempat.kami dapat duduk sekali la of crosss.orang kiasu mesti untung punya.siap bangun duduk,bangun duduk amik makanan.semua pun sedappp..alhamdulillah.

Berlengas dah jugak sebab dewan panasss.no ekon ya.sapa yang pakai full baju melayu tu mesti la melekit.yang pakai baju kurung ni pun dah semacam dah rasa.








Tan Sri Zeti duduk meja sama dengan staff.takder body guard bagai.she is humble like that.nak ajak selfie ,macam tak proper pulak sebab tengah makan.so,amik pic dia masa tengah beratur nak amik ketupat.kihkih.siap sengaja lalu lalang depan meja dia lagi.
Balik opis terus menyesal tak bergambar sebab next year will be her final years of service. #prayformalaysia #letakjawatanlajibby. tetiba..hahahhahaha.


This morning,one of my colleague cakap,i gained weight.siap suruh i kuruskan badan.huwaaa.dah la yang tegur tu laki weii..nangissss...selamba jer ko.so,pempaham la,tahap wajib dah tu kena slim down.





Terus nak kena makan salad jer.ni lunch semalam.still not healthy kan,kentang,ayam,salad tu semua...isk..i nak cut down rice lah.and has to senaman ,make it as routine.
Ada kawan i bagitau,the secret to slim without cutting the foods, is buat squat and sit up.buat pagi and malam.and i do believe her ,especially untuk i yang ada problem tang bahagian paha and montots ni.sarung baju elok jer,pastu tak lepas tang pongkok jugak.buat sesuatu weiiii sebelum melarat..huhuhuhu..






Pagi tadi,kru on air kat era fm.besttt.kenangan masa zaman remajas betul kalau dengar lagu kru ni.jam ni,benda biasa happen setiap hari dari tol jalan duta nak ke susur keluar.after that dah ok.not complaining much ,after all,ada yang kena harung jam lagi teruk dari ni.cuma nak complaint supaya #gstdihapuskan jer.boleh ???? and buat balik supaya currency kembali macam biasa.sedih sangat 1 GBP = RM6.2...ofttfttftftftf..

xoxo..




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...