LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, August 20, 2015

after office partiehhh

As salam.

Hari bila entah,keluar reramai dengan colleagues,kira first time gak la.selalu nya memang payah nak join kalau after office hours.sebab nak rushing amik eryna before 630 pm.waktu last kena leave office mesti 530 pm.sebab kalau lebih dari tu,confirm jem kat toll duta and tak sempat nak reach on time.
Usually,i akan balik around 515 pm and sampai 545 pm macam tu..kalau nampak macam dah nak start hujan,pukul 5 pm dah balik.hehehehe.

So,ada one day,big boss nak belanja makan.depa la nak 'yam-cha'..kita minum juice je tau.since 90% sini adalah non-muslim,kalau celebrate mesti la nak kena 'cheers' gitu..so,depa chose bar kat bangsar.i ok jer sebab bar tu bukan macam club bising-bising tu.further more after office pukul 5 pm.tak nak la kang tetiba viral "pompuan bertuzung tapi masuk club ???" atau "pompuan bertuzung tapi minum xxxx "..padahal,gelas tu orang lain punyer.lolssss...







Pukul 330 pm dah kuar office.dalam pukul 4 pm camtu sampai la.mintak hasben amik eryna.sebab maybe lepak kat situ until 6 or 7 pm.bukan nya depa nak minum sampai mabuk pun.nak toast apa benda entah.i follow jer la.selalu buat,i memang skip.especially,if depa celebrate kat pub.memang tak laaaaa...

Sampai awal,gelabah la amik gambar dulu masing-masing.masa ni ada berapa ketul jer sampai dulu.yang lain otw.so,order la water melon juice.yang lain tu depa dah special order la ayaq depa tu.




Order benda-benda ringan macam calamari dip,bread-humus,prawn dip. tu yang memasing kebuluq.mula-mula pesan buat 3 batch, pastu yang calamari dip tu sedap sangat,order sampai muak lepas tu.sabaq jer la.big boss sengih jer tengok kelaku memasing.

Yang budak blonde tu kitaorang punya intern.kebetulan dia dah habis ,so jadik macam mini farewell jugak la.yang lain in the pic ni orang malaysia.ni jer la yang ada malaysian pun.

Dalam pukul 630 pm macam tu, tengok traffic macam dah ok sikit,one by one dah beransur balik.
Pastu,ada orang tu nak hiba bagai,konon dia ngan eryna makan nasik kat kedai ja.kita ni macam kan makan wagyu beef lolssss..nak pancing simpati pulak khenn..padahal,kalau dia ada dinner ngan kengkawan,kita rilekssss jer duk umah tau.baru nak berjimba-jimba memang harapan laaaaa...




My current colleague.tunggu berapa tahun pulak nak bertahan kerja kat sini.hahah.so far,rekod paling tinggi kerja 4 tahun la kat office lama.hehehehe.
So far,alhamdulillah,dah masuk opis ke 4 i kerja,takder masalah pun.just resign sebab dapat better offer.i still contact my ex-colleague.takder hard feeling ke apa.hopefully,yang current ni pun sama la.mana tau,nanti nak p melawat germany ka,spanish ka,austrolia ka,ada la tempat tumpang teduh..hehehehehe.

xoxo.




2 comments:

Nastyna said...

Rindu pulak Bangsar :D:D
Eh kalau nak ke Germany, ada jer ni ha tempat berteduh ala kadar ;) roger roger jer.

FadMN said...

tu la .dengan currency skang ni,mau la delay cuti lagi 2-3 tahun kan.huhuhu.sedihhhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...