Monday, July 6, 2015

Iftar di Marc Residence

As salam.

Rasanya tahun ni,macam boleh kira ja berapa kali masak.hewhew.tahun lepas tu boleh kira pulak berapa kali beli.kalau beli pun,kuih ja kot.tapi,tahun ni,roh nak masak tu agak tak berapa sangat la.

Masa start puasa hari tu,lebih kurang 2 minggu kot baru lepas miscarriage.bukan la tak boleh masak pun,tapi saja nak manjakan diri.nak rest.sebab kalau masak,membasuh segala,nanti letih yang amatttt bila malam.end up terawikh pun macam mamai-mamai.dah tu,nak p kerja pulak.so,tak nak burden diri sendiri,masak bila rasa macam badan kata,ok,harini boleh masak.

Some more,masak untuk berdua jer,mek tu makan nasik kosong jer malam.maybe sebab kat taska dah makan nasi awal before balik,so dia macam main-main jer la kat rumah.kat cafe pun lauk pauk sedap and berpatutan,so saya pilih beli.kalau beli bahan mentah pun,kira-kira balik,kos sama jer.silap-silap lagi mahal sebab nak kena beli bahan-bahan tu ingat murah ka. GST ok GST.lain la kalau masak nasik goreng timun..eh....kat cafe ni,nasi tomato ayam masak merah lengkap acar,kuah dalca baru RM7.dah la ayam besar,so baik la i beli jer.sebab kami dapat staff diskaun,tu yang murah sikit.kalau orang luar,kena jugak bayar dalam RM13 ke berapa ntah.itu pun dah naik 6% sebab GST.pfttttttt..duluuuuu lagi murah.i hate GST.i hate J888y.ehhhhhh.

Ok dah..dah..pepagi dah naik amarah.not good.not good.
Btw,sabtu haritu,g berbuka ngan ex-colleague di kl.one of my ex-colleague ni orang indonesia,bulan sept ni dia dah nak balik for good.so,dia ajak jumpa.and since i memang payah la nak lepak kat luar bawak budak ni,dia suggest datang rumah dia.sebelum ni,dia stay somewhere near Intermark,kali ni dia tukar kat Marc Residence nearby klcc.

Jumaat malam tu,eryna macam demam sikit.check suhu dah almost 40 c,terus letak ubat bontot.pagi tu dah ok sikit.nak kansel,tapi macam tak best la sebab dah janji.nanti entah bila pulak nak jumpa lagi.pagi tu masa bawak eryna g servis keta,ada la sikit temp dia naik,dalam 38 c camtu,tapi tengok dia aktif ja,ok lah kita g jugak la.

Hasben drop kitaorang kat situ,and dia pepandai la p bawak diri,beli baju raya ka apa ka.
Syok jugak kat sini sebab ada tempat nak lepak makan and agak privacy.guard pun ramai.abis tu,sewa pun dah 6k sebulan,takkan tak privacy kan...


Budak ni kan,sebelum pergi tu,dah tanya,nak swim tak.sebab nak bawak suit dia la.pastu dia kata,tak nak swim.so tak ler bawak baju swim tu.sekali ha,sampai sana,cannot tahan,terus lencun dia main ayaq.mujur la ada bawak baju extra.i memang so far,kalau keluar,tak pernah lagi la tinggal barang penting macam pampers and baju extra.itu wajibul kot.kalau keluar seharian.,packing dah serupa orang nak p holiday.




Budak arab ni dok ajak eryna main.tapi,dia tak minat.eryna ni jenis lambat panas.dia took time nak join orang.budak ni pulak terlebih peramah,so dia ikut ja mana eryna p.ingatkan maid sorang tu,dok jaga dia.rupanya maid tu jaga budak lain.dia kata,budak ni datang ngan kakak dia.and now kakak dia sedap swim,tinggal adik dia sensorang.orang arab ni kan,selaluuuu i jumpa jenis yang main selamba kodok jer tinggal anak-anak depa.ada one times tu,budak ni dah dok intai adult pool tu.adoi,menyirap pulak kiter tau.kot nya jatuh,tak ke naya.kakak dia pun budak lagi,bukan dia kisah adik dia.





KLCCcccccccc kebanggaan kuuuu...hmm tengok klcc ni,sayu jer rasa.dengan bermacam skandal and sandiwara yang kita tengah hadapi,sebak lak tengok klcc ni...motip ???




Kacang pool and sup tulang merah ,munie bawak.abang si munie ni menjual di pasar ramadan,so dia order kat abang dia jer.first time makan kacang pool.not bad,cicah dengan roti.rasa macam herba sikit eh ? sup tulang merah tu,semangat ketuk-ketuk isi.hehehehehe.dah lama tak pekena kambing since pantang haritu..




Kfc ,si farida ,the host yang beli.siap masak nasi putih.banyak lak tu dia beli.macam nak makan sepoloh orang.padahal kami berempat jer.farida ada jemput kawan dia jugak lagi sorang,fatiha.eryna ada la kawan,sebab fatiha bawak anak dia sama.baya eryna jugak cuma beza bulan ja.

I olls datang berlenggang jer.mula-mula ingat nak buat puding,tapi si farida pun dah masak jelly sampai 2 bekas.pastu dah berlebih-lebih tak habis.kan dah membaziaqqqq.




Baru berbaik-baik.masa awal sampai tu,eryna ter tanjat sebab si muiz tiba-tiba datang kiss.ahahaha.pastu nak datang peluk.terus la eryna lari..kahkah.so funny.lamaaa sikit baru dia nak kawan.fobia ku dalam bahaya T____T.




Suka la kat sini.tenang jer.boleh gak nak ber bbq.maybe sebelum farida balik nanti,gathering lagi sekali and bbq sekali.time ni,boleh la join mandi pool.maklum la,haritu kan puasa,kang ada yang batal posa terjun kolam.



Nak amik gambaq klcc tu,tapi tak nampak pulak.lagipun dah nak dekat waktu berbuka masa ni.pelik jugak,walaupun ,masjid klcc kat sebelah jer,tapi tak dengar waktu azan.hmmm.



Tu ha,klcc.so,abaikan gambar gelap tu.janji klcc nampak.cantikkkkkk.



Galak bersembang.tapi,kejap jer kat bawah sebab munie nak g terawikh.so,naik atas,kami sambung sembang kat atas la pulak.fatiha pulak kena balik sebab dia stay kat nilai,nanti lambat pulak sampai.pastu,ada kawan depa singgah mai.that guy nak balik ke geneva,so depa nak lepak ramai-ramai.i pulak,almost 11 pm baru balik.si hasben tu seronok la sopink sensorang kat sogo tu.pastu jalan boleh tahan jem.dah serupa nak balik raya dah.orang shopping raya lettew.rasa nya minggu ni lagi jem kot.mujur la kami recycle baru raya yang kenduri haritu.tinggal baju eryna tak beli lagi.sebab dia tu,semua baju takmau.nak pakai kalau ada gambaq robocar poli,boboi boy,frozen atau mickey.usha online jer la senang.nak p mall macam tak sanggup.

So,petang ni,berbuka macam biasa,beli kat cafe.sebab lauk dalam fridge tinggal siakap sekoq.sebab haritu dah makan siakap,tunggu la hujung minggu ni baru masak siakap balik.

xoxo.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...