Tuesday, July 14, 2015

Balik kampung hari ni :)

As salam.

* Dah tulis tapi save dalam draft semalam.harini baru nak publish.apa-apa pun,satgi,dalam pukul 5 petang insya allah nak balik peghelih.dah siap packing segala benda.hoyeahhhh !!!!!


Harini sibukkk sangat ( tapi,sempat tulis blog )..nak kena siapkan semua kerja sebelum balik esok petang.yang menghala ke utagha,and nak guna PLUS highway tu,tolong jangan balik esok petang ok.i dah chop.balik la esok malam ke,atau rabu ke.penat nak ngadap jem ni.

I dah planned,esok nak chow dalam pukul 3 pm,pastu by 5 pm,dah exit sungai buloh.kalau jem lagi,tak tau nak cakap apa dah.nak beli tiket ktmb dah tak sempat dah ni.ingat nanti,nak try la naik ,4 jam jer nak balik peghelih.heaven.RM 80 per journey kira ok la tu.sebab kalau balik drive pun,dah almost RM400 untuk minyak and toll.

Semalam tengok dalam fridge ada ikan siakap and ikan merah sekeping.harini nak clearkan fridge,so nak masak siakap kukus lemon and ikan merah tu nak goreng ja.just beli sayur jer kot kat cafe.atau kerabu.nak makan beria pun tak sangat la,dah hujung ramadhan dah ni.duk teringat nak balik kg jer ni.




Haritu berbuka dekat Homst,order siakap lemon kukus ni.sedappp.so,nak tiru buat macam ni.dia just letak bawang putih,merah and lemon.itu pun dah sedap.kukus dalam periuk ajaib tu,in 15 mins dah masak elok.sekarang ni,kukus pesen baru,letak air bagi banyak,lepas tu biarkan la mendidih,kalau nak ikut dah serupa nak buat sup pun ada jugak kan :).




On saturday,tetiba teringin nak moreh kat luaq.since eryna still small,i tak dapat la g masjid.alhamdulillah,dapat la buat terawikh sendiri,8 rakaat pun jadi lah.better than last year,rasa nya macam tak buat ja terawikh.hmmm,..ruginya kan.alhamdulillah, tahun ni Dia mudahkan.

Dalam pukul 930 pm macam tu,ajak hasben g zawara coffee bukit jelutong.asyik tengok update kat IG ja,why not we try.lagipun tak la jauh dari rumah.plus suka tengok rumah orang kaya kat situ.best ja dok situ.tenang.damai.dulu-dulu rajin jugak jalan-jalan cari pasal tengok rumah-rumah lawa kat situ.mana tau kot terkenan dapat sebijik nanti.berangan kan free :).




Nice deco.lokasi tak jauh dari masjid bukit jelutong.waze jer,confirm jumpa.dari jauh orang dah ramai.mostly yang balik terawikh.dekat dalam luas,so dapat jer tempat duduk even though orang ramai.bangga pulak tengok kedai anak melayu maju cenggini.




Antara menu.order yang ringan ja.teringin latte dah lama sangat tak minum.pastu,antara sebab,depa ada churros.memang nak try ni la actually.terlupa pulak,lagi satu specialty adalah buffalo chic wing.dah balik baru teringat nak order yang ni.nampak nya kena la repeat lagi nanti.




Order churros with caramel dip.untuk santai-santai,best lepak sini.cuma malam tu,agak crowded so dah serupa majlis berbuka puasa pun ada jugak.tak dapat nak lama-lama.bagi laluan kat orang lain pulak.sian ada yang bawak mak ayah yang duduk atas wheel chair.hmmm..dah la tempat sesak,sian tengok..huhuhu..




Budak ni,dah dapat churros,tak pandang kiri kanan dah.3 ketui dia makan sorang.dalam box tu,ada la dalam 10 ketui churros kot.harga RM10.ok la,and depa takdak GST.

Overall,best lepak sini.food wise,kena datang lagi.ada yang kata sandwishes dia sedap.so harus la repeat.lagipun tempat luas.syok la eryna berlari dalam tu.

Update hari ini , saya mengucapkan :

Selamat hari raya maaf zahir dan batin.
Semoga selamat sampai ke destinasi.
Jumpa lagi minggu depan.behehehehe.

xoxo.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...