Wednesday, June 24, 2015

TAK MANGKIT SOQ HARI NI

As salam.

Caps Lock terus gara-gara terbabas soq hari ni ( soq = sahur dialek utagha ).huwaaa.semalam,tidoq awal.dalam 930 malam dah pengsan.eryna dok buat akrobatik kat sebelah tu pun malas nak layan.memang betul lelap lah.T_____T.

Terbangun tengah malam,tengok jam baru pukul 205 pagi,terus pengsan balik.huhu.sekali lagi tengok jam,pukul 605 pagi.hahaha.confirm la soq dengan ayaq liuq saja harini.dengan hasben sekali berlayar.dia tu sibuk dok buat assignment,so taktau la semalam dia tidoq pukul berapa.letih sangat semua sampai tak sedaq.

Bila tengok jam kat telefon,(tak puas hati macam mana boleh tak dengar bunyi alarm ),sekali tengok..lahhhh memang la,cheq p kunci pukul 605 pagi.patut la terbangun time tu.entah bila p tukaq waktu.sebelum ni memang kunci 2 alarm,satu pukul 445 ,satu lagi 505.hmmm,tapi yang 445 tu pun tak sedaq.apa cerita la pulak kan....

Alhamdulillah,betul la jugak orang cakap,kalau kita dah berniat puasa,perut tak la lapaq menggila.so far takdak la bunyi kriuk kriuk lagi.kalau hari biasa tu,mau tak breakfast lagi waktu ni,memang segala macam dangdut dah dalam perut ni.moga bertahan la sampai petang.tsk tsk tsk....

Anyway,semalam,i tapau jer.balik masak sawi masak sos tiram.beli sotong masak kam heong and patin masak lemak tempoyak.kat cafe opis ni ada jual.harga untuk dua jenis ni dalam RM13.tapi,puas hati sebab portion banyak and sedap.cuma yang bertambah sendu sebab sotong tu konon simpan untuk soq,so tak dapat nak makan.hahahahaha.tengok jer la tadi :).

Harini dah order ayam golek brader sedap tu.hasben kata,dia dah start meniaga balik kat tempat lama,yeayyyy !!!.so i akan tambah apa-apa lauk berkuah.sebab kitaorg kalau makan lauk takdak kuah,macam boleh tercekik gak tu.hihi.macam tak feel ja makan lauk takdak kuah.so far,makanan kat cafe i ni semua best and harga berpatutan,bersih tu dijamin.dapat gred A tau.so dari i sibuk penuhkan pasar ramadhan dengan harga yang tak masuk akal,pastu tak tau sedap ke tidak,baik la i beli kat cafe jer.tugas beli kuih ,hasben punya.dia memang rajin sukat jalan sana sini.tu,tau fu fa dia beli semalam,nasib dah letak dalam fridge,kalau tak habis la basi dek tak makan semalam.



Sambung kerja.semoga bertabah la hidu bau coffee and segala macam makanan dari my colleague ni.malay kat sini cuma kami bertiga jer.95% adalah non muslim aka foreigner.so,harap bertabah sampai pukul 4 petang. :D

xoxo.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...