LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, June 18, 2015

Selamat datang Ramadhan :)

As salam.

Alhamdulillah,bertemu lagi Ramadhan kali ni.ingat lagi last year,i tak kerja so dapat berpuasa sebulan kat rumah,wah,heaven nya.hari-hari pening fikir nak masak apa.tapi enjoy it very much.masa ni,tak keluar p pasar ramadhan sangat la,sebab hasben rajin sangat melawat kawasan.pastu nanti bawak balik kuih berlebih-lebih.i ni,jenis makan sebijik sudah.waktu puasa ni,tekak selalu nak burger malaysia jer pun buat dessert.

Oh ya,mujur jugak semalam sempat bayar fidyah.guna online jer.actually,dah habis ganti puasa,tapi sebab ada keraguan 2 hari puasa terakhir tu,so bayar jer la fidyah.tak mau dok was-was and tanggung dosa lak kalau tak bayar.lagipun,rezeki untuk orang lain tu.

Pagi tadi,kami sahur nasi and sup ayam balance dinner semalam.cukup la untuk kami berdua.si eryna terbongkang tidoq tak sedaq mana.kali ni,dah set nak masuk kerja awal.so,by 7 am mesti dah keluar rumah.as a deal,hasben kena hantar eryna.

Since i am on mc dah 2 minggu ni,so far ,eryna ok jer abah dia hantar waktu pagi.dah tak nangis.petang,i pergi amik.hopefully,next week bila i dah masuk kerja,she will be ok p opis dengan abah.sebab i have to reach before 8 am so that i can back home at 4 pm macam tu.

Dah la semalam,masa pick up eryna kat taska,depa dah bagitau,bulan puasa ni,last amik pukul 530 pm,kalau lambat ,every one hour kena charge RM20.yer lah,kita pun paham la,cikgu-cikgu pun nak bukak puasa,nak balik masak untuk family.so,i have to make it on time.

Petang ni tak tau nak masak apa.dalam fridge tu ada la ikan merah and tenggiri,pastu ayam.kalau masak sup,macam lauk yang sama jer la dari haritu.abis,dah kata pantang kan.i tengah nekad nak pantang makan 30 hari ni.alang-alang puasa,sambung jer diet.T___T.mana tau,dapat balik 55 kg time hari raya nanti.huhuhuhu.




Geram tengok  burger che mat gebu ni.nak buat tu punya la bercinta.so,nak cari la satgi kat param.kalau jumpa,tapi tak memenuhi piawaian tekak,mungkin cuba nak buat esok.sementara tak kerja ni,and sementara duk sorang-sorang kat rumah ni,boleh la buat eksperimen.sebab kalau ada cik kak tu,nak masak tu jadi lamaaaaa sebab dia suka bertenggek kat stool kat dapur tu,dah la panas,risau kang terpercik minyak ke apa.




Lepas tu,nak beli ayam golek sedap.last year ada brader ni jual.sedap and juicy.cukup segala rempah rasa.harga pulak murah.seekor baru RM18 kot,beli half baru RM9.untuk kami berdua beli half jer dah cukup.brader ni cuma jual waktu Ramadhan jer.dah pernah tanya last year sebab nak order la konon.so,hopefully,tahun ni dia jual lagi la ayam golek ni.the best ayam golek pernah rasa.sebab ayam dia tak payah cicah sos pun dah meletop-letop dalam mulut tau.hehehe.

Rasanya tu jer kot nak beli.tak boleh membazir nanti ikut syaitoooon.kang makan banyak-banyak pun,terbongkang,pastu bising berat tak turun :).As for me,i tak dapat terawikh,satu sebab kesihatan belum izinkan and second sebab cik eryna.insya allah,lagi 2 weeks,kalau dah kuat,ingat nak cuba bawak dia g terawikh.

Selamat berbuka puasa semua.
Xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...