Thursday, May 28, 2015

sarapan apa hari ni ?

As salam.

Sarapan apa hari ni ? I ada satu tabiat , suka makan nasik lemak.cemana la nak kurangkan eh.huhu.tapi ,i rasa nasik lemak jual ni tak la sama dengan kita masak sebab santan dia tak la banyak sangat pun.macam i pernah bagitau  ,nasi lemak terbaik ,tersedap ,terbest i penah makan,adalah di keramat au 3 ,berdepan dengan perumahan polis ,kelumpuk teratai .



Who-can-resist-this-nasi-lemak-paru-with-delicious sambal-.


Close up lagi.see, bertapa i cinta gilla nasik lemak makcik .dalam fon pun boleh snap gambaq nasik lemak paru ni banyak-banyak kali tanda suka sangat la tu.seriously ,dah bertahun-tahun i makan ,rasa nya tetap sama ,sedap and tak berubah.i really hope ,dapat la p sana makan lagi.kenang kan jauh jer malas nak pusing.kalau tak ,memang dah lamaaaa p sana.addictive kot.





Pagi ni, i makan nasi lemak singgit.dah few times datang beli.gerai tepi jer.order drive and thru gitu.For me, with that price and portion nasik ,and sambal yang quite sedap ,sangat berpatutan la.sebab tu ,i kalau teringat nak beli ,i singgah beli sini jer.senang.

Ok la kan, harga seringgit jer .sedap.and affordable.haritu i beli ,colleague i kata sedap ,pastu siap request nak telor lebih.hahah.dia tak tau ,yang nasik ni siap bungkus and tinggal masuk plastik jer.takder choice nak lauk itu ini.hasben i pulak kata kuat belacan.for me, mana ada.sedap apa.taste masing-masing la kan.dia memang kureng sikit nasik lemak.mamak jugak yang dicari T____T.

Ada pulak tu,colleague i yang bukan orang malaysia ni ,depa kata ,' who eat anchovies '??? gitu.cam ala-ala ,eh hina ke ikan bilis nok.sebab depa kata ikan tu kecik ,and negara depa takdak ikan cenggitu.so ,macam pelik ,dah takdak ikan lain ke nak makan.apara..tu la,i kata peghak la hampa ni.huhuhuhu.


xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...