LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, May 18, 2015

Perihal selfie budak tu la...

As salam.

Happy monday.kena berlagak ceria supaya tak rasa kebosanan atau monday blues.
Dunia sejak ada FB , teknologi canggih ni senang ja nak viral kan.
Saja la tetiba nak komen sikit pasal selfie uitm ni.
Maklum la , i alumni uitm kot.

I malas la nak komen bab protokol segala tu.
Sapa alumni uitm mesti tau , time konvo memang lama.hazab wuu tunggu.sebab uitm ni jenis protokol.especially sapa yang kena konvo dengan Agong.lama weh,
Siap between majlis ada intersesi nyanyian.
Masa rehearsal pun dah siap warning itu ini.and dah bagitau masa bila nak kena senyum , nak berdiri kat mana ,berapa jarak.sebab kang nanti amik gambar tak lawa padan muka.
Tambah time i olls dulu, zaman guna kamera kodak ,apa yang orang amik ,itu jer la yang ada,mujur la 2 keping ok.yang penting time terima scroll tu pic lawa.muahahaha.yang lagi satu tu ,agak sendu la.mata cam juling.hihihi.

Masa semua duk viral tu ,i baca komen.haha.
Satu tabiat ku , suka baca komen nak tengok pandangan 'bijak' pandai orang Malaysia ni.
As usual ,nama pun Malaysian ,tak kira la bangsa apa , isu nya pasal budak tu selfie masa konvo kot.tetiba komen yang masuk ada yang out of topik.tetiba cerita pasal politik.cerita pasal malaysian law la apa la.aku sikit pun tak heran bab politik sebab i am not sokong mana-mana pun.cuma nak highlight bab kita yang suka melarat...komen pasal selfie budak tu sudah lah.yang dah masuk segala mala topik tu dah kenapa kan.

Betul.kalau student kat oversea boleh menari menjerit bagai.
I've been there masa my sister konvo kat usa dulu.siap menjerit segala kawan-kawan dia.
Mujur adik aku perempuan ,so dia tak la menari dendang sayang atas tu.yang budak laki memang sempoi la.tapi ,adik aku sempat peluk lecterur dia lepas amik scroll.uni dia ,lecterur duduk on stage.so ,masa macam dragged sikit sebab student amik masa nak peluk lecterur pulak.
Itu di oversea , yang ni dekat UiTM beb.dah memang ada protokol.siap ada yang komen ,alah ,protokol jer.apa salah langgar.hukum dunia.bukan agama.perghhhh..ayat kan.

And i don't bother pasal adat istiadat universiti lain.
Why bother bak kata si AA kan.

Memang la,itu protokol kita buat.takdak dalam Quran.
Bagi aku ,kalau simple macam tu kau tak boleh ikut , macam mana bila kau kerja nanti.
Owh, nak langgar rules ,boleh resign masuk co lain.gitew ?? atau buat bisnes sendiri la.so boleh suka hati buat rules sendiri.yes, bagus jugak orang yang suka langgar rules ni duduk sendiri jangan bercampur sebab boleh jadik toksin..sorry to say.
Sekarang ni ,nak cakap kat yang komen-komen tu.budak yang selfie tu rasanya dah buat permohonan maaf kan.so ,semoga dijadikan pengajaran.
Kita kena cuba belajar untuk hormat menghormati.ada tu siap komen ,oo graduan uitm ni hampas la apa la.amboi.sedap sangat bahasa.hanya sebab langgar protokol ,so terus nak label universiti la.dah kenapa la korang ni kan.low mentaliti sangat.

Apa-apa pun, as a lesson ,kalau uitm ada protokol ,ikut lah,.
Kalau korang bangga dengan universiti oversea tu ,terpulang.i am still proud to be one of the accountancy student in uitm and be what am being now.alhamdulillah.
Kalau rules kecik ni pun kita tak boleh ikut , agak-agak yang lebih berat seperti yang ditulis dalam Quran tu kita mampu bawak tak ?

-Just my two cents-
xoxo.






2 comments:

Nastyna said...

hehe I ada ternampak jugak pasal tu.. tapi tak ambik port.. tapi suka nak tengok apa kata u.. and all those people out there should really read this. nice one :)

FadMN said...

haha.i hope tak nampak bias la kan.but, i just comment on general jer la.nak comment kat FB malas ,nanti banyak keyboard warrior.:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...