LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Wednesday, May 13, 2015

Memory dari fesbuk

As salam.


Suka pulak function baru yg ada kat FB ni.alah ,yang pagi-pagi kita bangun tidoq jer ,ada memory (ies ) to look back pada tarikh tersebut , tapi di tahun berlainan.
Makna nya sapa yang lama dah kat FB ,pastu rajin update status ,boleh la tengok balik apa status hampa dok meroyan tu.boleh buat tersengih sendiri.

Ada tu ,bila tengok balik memory tu baru teringat ,ooo waktu ni aku buat apa.oo waktu ni aku meroyan rupanya..teeeeettttttt.sebab tu la orang selalu pesan , tulis yang elok-elok ja dalam FB tu.bukan la berlagak baik ,tapi who knows yang kita dok meroyan tu kang keluaq balik ,sendiri malu. :). Lagi pun ,for me ,apa yang kita dok tulis melambangkan diri kita.so jangan jadi keyboard warrior...gichuuu..

Terpaling i ingat waktu bulan Apr -May ni adalah waktu p holiday.dah la sekarang rasa meronta-ronta nak p holiday.tapi nak kena saving yang penting dulu.huhuhu...

Bila tengok memory ni ,baru perasan last chop passport adalah 3 tahun lepas.huwaaaa...lepas beranak , cuti dalam malaysia ja.kira paling jauh p adalah sabah.eryna merasa la naik kapal terbang masa fly p sabah & sarawak.niat tu ,selain umrah ,nak p disneyland.tengok mickey mouse la ,feveret dia.






Bulan April 2011 , ingat lagi kenangan backpackers p korea dengan geng bujang.
Paling best tu , 3 hari sebelum ke seoul ,p vietnam for work.as soon as balik malaysia, sempat rest dalam 8 jam je kot ,pastu pagi-pagi dah gerak ke airport.mujur la flight tengah hari.seronok punya pasal ,letih tak terasa.11 hari merayap akt seoul tu ,balik jer malaysia memang flat habis la.

Di seoul ,semua tempat jelajah.pasar-pasar dongdaemun,insadong,myeondong tu takyah cakap.sampai muak ulang alik.
Jangan lupa p nami island & everland.
Kami tak sempat ke Jeju Island sebab tak cukup masa.




Lepas tu ,kahwin - honeymoon di phuket.lepas tu pregnant ,teman parents p USA.adik nak konvo.
Kira paling jauh la flight.dah la pregnant 7 bulan, selamba ja flight almost 24 hours .hehehe.dah la tu ,excited punya pasal , sampai kat Buffalo , orang lain dah flat nak rest , i olls siap merayap-rayap sukat kawasan.sampai mak teguq , aktif kalah orang tak mengandung.hehehhehe.



Niagara Falls -riding Maid of the Mist.best sangat sangat sangat.
One of  seven wonders in the world.
Air terjun nya sangat menyeramkan dari atas.macam kalau jatuh habis la.
Tapi, ada gate keliling tu ,kalau tak panjat ,camno pulak nak jatuh khen..hehehe.

Pastu waktu riding boat ni memang speechless.word can't describe.picture don't do justice.
Andai diizinkan nak bawak la eryna and ( adik-adik dia ..insya allah ) mai sini :).
Dulu ikut masa dalam perut ja kan.






Alhamdulillah ,sepanjang kat sana sihat walafiat.siap 2 minggu kat sana berat tak naik pun.hehehe.padahal throughout pregnancy , setiap bulan naik 2 kg.ada tu sampai 5 kg kena marah dengan nurse.T________T.
Sebab tu orang kata ,waktu pregnant ni kena banyakkan berjalan.





New York times square.fe-feeling NYC sangat..lulsss.
Berjalan sepanjang malam.
Ambik gambaq yellow taxi adalah wajib.
Ralat tu tak sempat nak melawat statue of liberty.WAJIB datang lagi.




Washington DC. semua monumen kami p tengok.jalan kaki je tau.
Jauh kot dari satu tempat ke satu tempat.
Yang ni the capitol.sempat melawat sampai white house.

Overall ,dapat cover 3 tempat jer , Buffalo , Washington and NYC.rugi jugak tak melawat Toronto Canada.padahal dah sempadan Niagara Falls sahaja.takpa lah, mungkin rezeki di kemudian hari.insya allah...

I really need a BREAK....huhuhuhu...

xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...