Tuesday, May 12, 2015

Hari ibu di Rimba & Rusa by Wondermilk

As salam.


Tahun ketiga bergelar mama.alhamdulillah.diberi peluang merasa pengalaman pregnant ,melahirkan , menyusukan anak sehingga 2 tahun dan masih diberi peluang merasai gelaran itu.Nothing else we could ask for kan.masih berusaha jadi mama yang terbaik untuk anak sendiri.insya allah.





Pick up eryna from kindy on Friday and she said , hi 5 mama.pengaruh tv sangat...
Well , every year pun takder la beria sambut pun.its like a normal day.siap boleh confused ,is it saturday or sunday ??? thanks to FB and instagram , sebab tau pun dari situ.hahaha.
Just wish my mom thru phone.what to do, jauh di mata ,tapi dekat di hati. :(




As for me, awal pagi ahad tu dah ada nak jumpa kawan yang tengah berpantang.since hasben ada kelas, so one of fren ,noor datang jemput kat rumah.sempat pulak tu singgah neelofar butik.dah masuk ,memang gatal jugak la nak membeli sehelai.sabar jer la.
Ramai gak orang kat butik neelofa tu.mujur parking banyak kat depan kedai.thanks to noor's hasben yang sporting giller layan kerenah bini and kawan dia ni :).






Pukul 12 baru sampai ,padahal janji pukul 10.dah la petang tu janji nak jumpa my bestie.memang harapan la, balik rumah dah pukul 3 petang and boleh pulak tidoq sampai pukul 5 pm.
Kat rumah kawan tu , siap pekena nasi dagang 2 pinggan,sedap wehhh..gulai ikan terbaik.pastu siap dia masakkan sotong sumbat.rupanya sotong sumbat tu makan as dessert.punya la tak tau.hahahahhaha.

Balik rumah ,terbongkang.
Then , hasben wasap tanya , 'dah keluar ke ' ? dia assumed i dah kat luar with my fren.tapi ,had to cancel sebab dah lambat and my fren tu ada early dinner with the familia.





Hasben ajak dinner kat luar jer.so ,siap-siap jer terus and maghrib kat luar jer.sebab kalau keluar after maghrib akan jadik lambat jugak and usually kedai akan full house.
Sebab mother's day kan ,so kita pau kat Rimba & Rusa by Wondermilk.

Ni gara-gara kawan hasben la dia bagitau ada restoren baru bukak kat Sunway Nexis kota damansara.
Harus la laju-laju p sana nak merasa,dah la dekat ngan rumah.


Planned tu ,kalau crowded sangat ( sebab ingat kedai baru kan ) , nak p makan Nandos jer kat Giza.gitu la planned baik punyer...

Nampak kopitiam tu pulak yang menonjol.haha.tepi jalan jer Rimba & Rusa ni.waze Sunway Nexis ,masuk ikut belakang ,dataran sunway.berdepan dengan RHB bank.




Sampai sana tengok tak ramai sangat orang.so apa lagi , terus la excited masuk.
Deco nya lawa & comel jer.style la.


Kalau nak tau , Rimba & Rusa by Wondermilk ni adalah branch kedai cup cake Wondermilk tu.Yang i tau , kedai dia ada kat uptown damansara , dalam citta mall and ioi mall.so far ioi mall jer tak pernah pegi.macam kat citta mall & uptown tu ada la pegi and memang juai cup cake jer la.





Yang Rimba & Rusa ni ada selections of food.tapi tak banyak sangat la.
More to western ,tapi takder burger.ada salad, pasta mcm tu la.weekend pulak ada special dish , nasi rimba ke apa ntah nama nyer.



Ada 2 tingkat , kami naik atas.and luckily ada section for kids.lega.kalau tak , agak jenuh jugak la nak kontrol budak ni.i memang suka pegi restoren yang ada section for kids  ni.sebab depa kan cepat bosan , at least time menunggu tu takderlah nak buat hal kan,sambil memasak ,sambil makan ,laju jer la mek eryna makan.






I order soft shell crab with linguine.
Linguine tu rasa tomyam.mujur la i peminat tomyam.sedap la kat tekak.heheh.
Harga RM36. soft shell crab tu pun rangup.semua boleh telan sampai abis licin :).

Kopi cap rusa.actually,chill coffee.not bad.sila la try. RM15 per bottle.kami ambik satu jer share.
Juice habis pulak time kami sampai tu.







Nasi rimba yang ada time weekend jer .


Rasa macam nasi beriani , rendang daging tu sedap.acar limau tu pun best.ada salad anggur jugak sekali.RM32 per bowl.






Nasi tu drama sikit.lepas 30 mins baru sampai.
Mula-mula tanya waiter tu , awat tak sampai lagi.sebab i punya linguine pun dah habis sepinggan.
Eryna punya fries pun dah tinggal setengah.
Waiter tu kata on the way which i doubt.selalu nasik cenggine mesti dah ready.bukan nasik goreng masak on spot.

Since i rasa waiter tu cam slow, so tanya kat lagi sorang .
Seperti dijangka , kitchen tak dapat the order.and kena tunggu sekejap.
Tak tau la salah sapa kan.
Mujur la the manager datang mintak maaf and dia serve kan food.
And mujur la bukan i olls punya.kalau tak ada amukan di situ.hahahah.sebab dah lapaq kot.

Eryna pulak order fries jer.dia ralit main , sepinggan tu abis makan.siap tak nak balik.
Pujuk sikit , ajak g tempat lain, nasib dia mau balik.lagipun ,lama dah dok main kat situ kan.

Total RM91 , takder GST,tak tau la absorb GST ke atau moving forward ada pulak nanti.
Ingatkan nasi tu dapat free jer dah lambat khen..hahahahhaha.

Overall , insya allah nak mai lagi sebab nak rasa kek.
Lagipun syok jugak lepak situ.yang penting anak pun suka.gichuuuu...

To all mothers out there , SELAMAT HARI IBU....

Xoxo.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...