LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, May 21, 2015

first time pakai tudung neelofa

As salam.

Baru first time nak pakai tudung neelofa.sebelum ni tengok ramai yang review kata best.sekali pusing jer done.pastu rata-rata review kata tudung dia sedap.sebagai wanita ,paling tidak sehelai pun jadik lah buat try kan.tengok harga dia pun ok jer.

Butik neelofa ni di TTDI ,Kuala Lumpur.dekat dengan Naza TTDI.actually dari tepi jalan dah nampak dah butik dia ni.dok asyik planned nak singgah ,tapi tak jugak singgah.
Kalau ajak hasben ,dia kata kalau singgah kena beli.jangan p tengok ja, malu kat orang.eh ,boleh pulak gitu.kalau tak serasi , takyah la beli kan.

Boleh jer la nak beli dengan dealer.area kota damansara ni pun banyak agent sah neelofa.even dekat uptown pun ada.maksud nya ,kedai agent tu dalam uptown.tapi ,saja nak ber feeling p tengok butik dia secara live gitu. :D.




Ada weekend bila tu , kebetulan kawan ku ,Noor ajak p.so,kami menyinggah butik dulu la.asalnya nak p tempat lain.mujur la senang dapat parking.maybe sebab kedai sebelah tu tak bukak.masa sampai tu tengok orang boleh tahan ramai.suami / boyfren / lelaki pun ramai gak duduk kat sofa.hmmm..macam tak berapa syiok la nak try kat situ.kalau nak try ,takleh  bukak tudung.
Fitting room pun ada kat belakang sana , besar ,tapi ,again ada kaum lelaki duduk situ.tak privacy pulak kan.





As for me, hasben memang jenis tak masuk sekali kalau p butik ni.setakat tolong drive dia ok ja.pastu tunggu ja dalam keta....and I pun tak ajak.sebab faham la butik perempuan kot.mesti la orang nak try segala kan.and being me ,laki i olls tak kisah pun aku pilih apa ,janji menutup aurat.agaknya ada yang jenis ,try kena tanya laki , sebab tu la laki kena masuk sekali dalam fitting room tu..hmmm..sebab tu la , i suka ada certain butik memang dah tulis , "WOMEN ONLY".so, sila faham kenapa.we need privacy T________T.

Owh , btw nak cerita pasal tudung kan tadi.so, i tried few type and found out yang jenis jersey tu sedap betul kain dia.yang jenis chiffon tu ok la.kena pakai inner neck ,kalau tak ,nampak leher.and senang nak pakai.yang jersey tu sejuk jer.

Sebab i dah banyak tudung instant jenis plain , so nak try yang corak pulak.ada la jenis chic & apa ke benda nama dia.tapi dah tak banyak tinggal.try jer terus rasa ..best nya hai.senang lak tu nak sarung.in one minutes done.tengok harga RM73.uhuiiii.boleh tahan.pikiaq punya pikiaq ( bersama hasutan si Noor ) , last-last beli la selai.pastu dah ,laju-laju keluar.kang takut terjebak.diakui tudung neelofa ni lawa-lawa.apa lagi bila lofa pakai.macam wahhhhh..apesal minah ni pakai macam tu pun lawa giller....




Bukan neelofa ..tsktsktskkkkkk...

xoxo.





1 comment:

Nastyna said...

dorang patut faham la, kedai pun kedai tudung kan.. ker deme ingat beli tudung ni tak yah try try? hehehe to be honest saya kat sini pun tak selesa kalau ada lelaki kat fitting room sebab kit abawak stroller masuk sekali takleh nak tutup habis, selalu ambik yang paling hujung and lucky kat sini mostly bahagian lelaki dna perempuan asing2.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...