Wednesday, May 20, 2015

Baju raya syaiful baharim dari Zalora.my

As salam.


Korang dah beli baju raya ke.tudia kan..Ramadhan pun belum masuk ,dah sibuk tanya baju raya.patut kena tanya ,puasa tahun lepas dah ganti ke belum.hehehe.

I noticed la, sejak dua menjak ni, trend baju raya kalau tak jubah ,mesti kaftan.antara keistimewaan of course la, makan tanpa perlu risau perut buncit.hihihi.kalau nak berkebaya moden bagai ,makan pun nak kena kontrol.mana boleh weh.who can resist those lemang and rendang and lontong and satay and segala macam kuih muih yumss..tengah tulis ni dah berangan nak makan apa time raya nanti.LOLssss.

Tahun lepas baju raya i tempah awal.sebab nya ,adik ipar kahwin nak dekat raya ,so pakai ja baju yang sama.buat kurung moden ,menyesal la kejap sebab nak makan banyak tak boleh.kain tu boleh pulak macam ikut shape sangat .hahaha.

So, tahun ni ,i planned nak beli terus jer kat online.rasa-rasa macam nak pakai kaftan jer.senang bebas bergerak and perut pun suka hati. :).
Fikir-fikir punya fikir.risik punya risik ,i macam terkenan la pulak dengan Koleksi Syaiful Baharim . korang kenal ke tidak..tipu la tak kenal.dia pereka yang femes amos kot.selain dari engaged dengan artis-artis fofular tu ,terkenal gak di kalangan orang biasa macam i olls ni.yerlah ,orang selalu assumed ,kalau artis yang pakai mesti mahal.lepas tu malas nak survey.

Hey ,meh nak habaq ni.syaiful baharim collections for raya available kat zalora.my..sapa tak tau zalora kan.femes kot.i ni dok terbayang-bayang laki yang dalam iklan tu " Jangan bagitau mak,kakak,bla bla pasal zalora" .tapi i nak bagitau ,jom la ramai-ramai jengah zalora pastu pilih Koleksi Syaiful Baharim ni.harga pun tak mahal weh.sebab direka khas untuk pembeli zalora macam i olls ni..

Jom la kita tengok kaftan yang i minat tu  ( tolong jangan pilih yang ni.i dah chop dulu..kehkehkeh ).





Huwaaa.lawa gilla yang ni.ala-ala kaftan gitu.dah la tu ,kain dia corak cantik sangat.and susah nak jumpa design abstrak macam ni.simple and nice.flowy jer terletak.berdarah mata weh..








Yang tak berapa minat kaftan , boleh tengok ada jugak jubah and kurung moden.
Eh, jubah dia tu macam lawa giller pulak kan.ala-ala princess cut gitu.boleh la feeling elsa.

Macam kurung moden yang kat atas tu kan, nampak simple tapi cun.moden peplum gitu.yang penting labuh kat belakang and tak ketat sangat.sesuai la untuk ala-ala muslimah gitu.takmau la pakai jubah tapi nampak segala bentuk badan pulak kan.

I tetap la pilih no 3 dari kiri tu.lawa kan.cantik sangat sangat.







Antara artis yang engaged ngan saiful baharim ni macam kak misha kita la.and dato ct pun antara selebriti yang pilih syaiful as designer.

Apa lagi , nak pakai baju designer dengan harga berpatutan ???
Cepat la jengah Koleksi Syaiful Baharim di Zalora.my sekarang jugak.now and now.

Ok la, i olls nak log in masuk sekarang..tadaaa...

xoxo.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...