Thursday, April 16, 2015

Survive puasa hari ini :)

As salam.


Hari ni i puasa ganti.itu pun setelah beratus kali fikir nak puasa ke tak nak puasa ke tak.jenis yang last minit baru nak ganti.ada lagi 3 hari jer lagi pun.tu yang rileks sangat tu.
Selain tu, reason puasa sebab geng lunch i tak masuk opis hari ni.dia cuti.boleh ke reason macam tu eh.heheheheheh.

Pagi tadi, dalam pukul 5 pagi terbangun ,kocoh jugak sebab tak isyak lagi..lepas tu teringat baju dalam mesin tak sidai.huhuhu.ni semua gara-gara nak teman eryna tidoq ,last-last sama terbongkang ,sedar dah nak subuh.tapi, selalu tu memang terbangun jugak sebab cik kak tu kekadang ngigau.

So,lepas sidai kain, dah fikir-fikir , ok lah kita puasa la.Minum ESP shaklee ( bukan  nak promote sangat , tapi memang betul ni minum ni...kalau nak order ,silakan roger..ahaks )  jer , mix dengan air sejuk.done.terus kenyang.add on vitalea multivitamin 2 bijik untuk tenaga.malas pulak nak makan sebab dinner semalam makan bertambah ( sambil tenung seluar dah ketat..huwaaaa ).





Pagi tadi, i berjaya menahan bau coffee yang sedap tu.cuma pagi tadi, dah menguji kesabaran iman sikit la.sebab parking i ada visitor parked pulak.hangin la satu badan.i bayar kot season pass.sesedap jer dah terang-terang ada tanda reserved parking, lagi mau park.so, orang hangin ni terus la amik sticky note, tampal depan cermin.kalau ikut hati nak jer tampal dengan gam jer.baru tau.

Setan mesti suka masa ni kan...lulsss...
So, i naik atas ,report ,kena turun bawah pulak kat opis.dah settle report, naik atas ..tahan jer la bau segala macam.sambil counting times.alhamdulillah, perut tak lapar sangat pun.memula tu hampir tewas jugak, tapi tengok dah pukul 12 , macam tak worth jer nak buka sekarang kan.apa kes kan.lain la dapat makan free ke apa ke..aduihhh..nafsu nafsu.


Rezeki orang posa agaknya , ada lamb dengan dessert balance meeting tadi.balance tu bukan la jenis orang pegang pastu letak balik yer.left over pun still terjaga.maklum la yang datang meeting tu bukan set-set kg.com.depa tak makan lamb sebab dah kenyang benda lain.so, lamb macam tak berusik.apa lagi, laju-laju tapau ,boleh la makan dengan nasi goreng malam ni...

Plan nak berbuka kat Jibby & Co akan ditunda ke date lain sebab tak baik membazir.lagipun , rushing pulak nak pergi lepas opis ni.esok ok la kot sebab jumaat dah..


Berjaya jugak i puasa penuh harini.hahaha.so ada lagi 2 hari jer lagi. insya allah next week la kot.tak pun weekend jer.



xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...