Monday, April 13, 2015

Sambung belajar

 As salam.


Bab sambung study ni adalah benda paling nightmare dalam hidup.hehehehe.tulah , dulu tak nak belajar betul-betul..tak serius, orang kerja ,kita pun gelabah jugak nak kerja,konon ,kalau tak kerja sekarang ,rugi la nanti orang lain dah gaji besar ,kita baru nak start bina hidup.
Konon, bila dah kerja ,nanti boleh sambung study..mesti lagi senang nak pass exam.macam-macam la masa tu.


Bila dah kerja ,yes sambung la kejap lepas tu tergendala.especially bila asyik failed.sapa suka fail kan..bila dah fail ,lepas tu fees pulak mahal ,mesti la demotivated..dari tahun ke tahun asyik bertangguh , the last thing i know - i have two kids already ( including hasben...hahahaha ).


I did mentioned earlier , pasal ACCA i yang entah-bila-nak-complete.please somebody yang tengah continue the exam , bagi la semangat jitu untuk akak meneruskan perjuangan hakiki ni.
Sayang pulak nak tinggal .since am paying the yearly fees , so ACCA keep renewing my membership.dah la mahai jugak bayar.


So, recently ,duk tak duduk ,tiba-tiba ada kawan i masa studi dulu, wasap, lepas tu pengaruh ajak sambung balik.i macam tetiba macam dapat semangat ( time tu la ) untuk ambik at least satu dulu pun jadik la.tambahan pulak ada geng.macam kan la nak study sesama.gosip kat wasap je lebih..

Make it short, i dah register lepas tu bayar fees ,bila dah convert almost RM1k. ni self study,kalau pergi kelas part time kena bayar another RM 1,500 macam tu.tak tau la feeling dah terror ke apa sebab paper ni i dah failed few times, so takmau masuk kelas.tengok tu , nampak sangat la di mana kesungguhan nya.tolong la azankan sikit kat telinga ni supaya study.tiap-tiap malam ,asal 9,30 malam dah terbongkang.konon teman eryna , last-last sama hanyut.

Exam bulan 6 , sekarang dah April kan??????


xoxo.





1 comment:

athi FATHIYAH said...

u can do it u can do it...


:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...