LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, April 9, 2015

Makanan yang best di cafe sasana

As salam.



Dah lama pulak tak timbang berat. agak -agak naik berapa la pulak kan.konon la risau , TAPI bab makan tak pernah nak tolak.apa la nak jadik.
I did mention sebelum ni ,yang cafe opis i ni ,makanan nya sangat ohsem and reasonable.lepas tu ,kalau ada meeting nanti i akan sibuk nak join makan-makan.hahahaha.

Lately ,macam banyak pulak visitor datang , so bila ramai visitor, meaning FREE foods bebeh.dah makan ,makan lagi.and i can't resist their yummy coffee plus the titbits segala.




Ni lah cafe opis i tu...so, hari-hari lah i datang bekpes, lunch and tea-time kat sini.opis i kat level 2.cafe yang jual bakery and latte segala kat belah hujung.

Jom cuci mata tengok pelbagai makanan yang harganya pun murah.dalam seminggu ,i akan tapau maybe 2 kali and 3 kali lagi masak kat rumah.selang-selang la sebab now i dah ada jadual nak basuh baju .kalau basuh baju ,i tak masak sebab nanti laundry bau lauk,maklum la rumah takdak tanah kan.jadi i dah susun jadual elok-elok.

Percaya tak , i boleh bajet rm10 jer untuk brekfest and lunch ? Tak percaya meh,,,,percaya lahhhhhh..
Contoh lah i makan :





Pagi : sepinggan mee goreng RM 2
Lunch :  nasi ,lauk ,sayur RM5 - RM 6
Sampingan : cafe latte RM 2.15

Kiranya memang boleh bajet la sehari RM 10.kalau tapau , jadi sehari RM20 macam tu.sebab kitaorg dapat diskaun staff  41% ,bukan i jer dok tapau.ada yang extreme tu siap bawak mangkuk tingkat terus tapau.macam colleague i, hari-hari dia tapau memang berbaloi ,anak dia 5 orang so baik tapau jer.baru berapa hinggit jer.imagine la makan ciken cop pun baru RM7. pastu portion besar.






Kalau cerita bab makan panjang jer kan...
Lepas tu sentap seluar ketat, muka gemok..
Well, i kan pompuan normal.... :D







Sawan cermin.madison baru kaler pastel pistachio.feeling girly sangat :D
xoxo.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...