Wednesday, April 22, 2015

Benda yang buat wife happy .LOLS

As salam.


Sekarang ni weekend kitaorg tak la macam dulu.
Kalau dulu, lepas subuh kebil-kebil fikir nak tawaf sopink mall mana pulak.selalu tu, bersambung sampai malam.
Weekend memang tutup dapoq terus la.sebab weekdays memang masak.

Now, pagi jer ,ada orang dah get ready pegi kelas.
Ada time , sabtu i mengikut sekali.sebab nya , kelas dari pukul 11 pagi sampai pukul 2 ptg.
So lepas drop kan hasben , i akan buat lawatan kawasan kat seksyen 7.kat situ kan banyak butik best.
Kalau ahad, kelas dari pukul 8 pagi ,memang tak la nak ikut.baik sambung tdoq.hihihi.


Ada la few times , baru ja masuk butik , eryna dah sibuk buat 'kek', gigih la nak kena masuk balik keta, pastu g basuh dia kat petronas tu pulak.
Mujur la kat situ toilet dia convenient la jugak.kalau dah berak tu,memang terus tukar baju dia segala.senang cerita, mandi terus la.
Lepas tu, nak masuk balik butik memang tak kuasa la.sebab by that time, orang dah ramai ,nak dapat parking pun punya la bercinta.


Lately ni, i malas pulak nak mengikut.baik la duk rumah.
Jadi, bila kat rumah, kena la masak.kalau tak, nak tunggu hasben balik semata tunggu lauk beli kat kedai ,mau gigil kelaparan.
Before kelas tu,biasanya kitaorang brekfes dulu kat area-area rumah, pastu hasben drop kitaorang and dia p kelas.






Ok la jugak tahan perut,nak masak pun tak lapaq sebab dah brekfes.lunch waktu weekend memang pukul 4 petang.eryna ja la makan awal.dia tu, memang kerja makan jer sekarang.asyik mengunyah jer la.
Tu, kopok tu tetiba jumpa dalam fridge, terus goreng..ada pulak pencicah keropok lekoq, layan la.
Eryna makan dengan tomato sos.


Sabtu lepas, macam malas pulak nak pegi brekfes.
Some more eryna macam tak berapa sihat , so kesian pulak nak kena bangun awal.bagi chance la hari cuti dia lepak.
So, i bagitau nak makan nasi lemak yang kat kedai mamak kat area giza tu.sebab nasi lemak tu dah wrap elok-elok pastu letak atas meja.
Bukan kedai mamak tu yang buat , orang yang letak la.yang best tu boleh la pilih-pilih sebab different owner.kecik ja nasik tu, makan 2 bungkuih pun tak berasa sangat.


Sekali tunggu punya tunggu, takder pun tanda nasi lemak tu nak sampai depan pintu.
Pastu hasben wasap, nasi lemak takdak.huwaa.ni macam pantun dua kerat tu..p kedai nak beli nasi lemak, nasi lemak habiss.....gitu..
Tiba-tiba hasben bagitau, dia beli nasi tepi jalan ja.ok la, dari takder kan.




Tak lama lepas tu, nasi lemak delivery pun sampai.wah...hepi la saya, tak payah la pikir nak brekfes apa.
Tengok dalam plastik ,double suka sebab ada sambal udang + petai.huwaaaa bestnya.tak payah susah-susah candle light la....bagi petai dah hepi macam apa.hahahaha.i ni penggila sambal udang petai.kalau sotong tu tak berapa.kalau bilis tu ok la dari takder kan,tapi kalau diberi options, sambal udang petai menjadi pilihan pertama ku.
I jarang sangat masak sambal petai sebab hasben yang melayu tu tak suka petai,dia suka nasik kandaq je.tehehhehehehe.kira kalau masak, jenuh la nak perabis sorang, lebih baik beli jer.


Benda-benda small macam gini pun dah ok dah nak happykan bini.anak pulak, bila mak hepi, konfirm la dia hepi sebab mak dia dok kenyang suka hati ,so anak sepah barang pun takpa..sepah la nak...sepah la..... T_________T.
Sebab dapat makan sambal udang petai sedap tu, maka lunch i masak kan nasi daging.siap complete kuah dalca & ayaq asam.kiranya hari weekend haritu, semua happy sebab dapat makan sedap.hehehehehehe...


xoxo.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...