Friday, April 17, 2015

Melaka getaway

As salam.


Last month ikut family day opis hasben pergi melaka. Actually tak la rasa macam nak ikut sangat pun ,melaka jer punnnn, tapi dah ditanya ,so ikut jer la.if i know yang kena bayar extra kalau bawak family , tak ikut pun takpa.some more he supposed ada kelas on that day , so now kena ponteng semata-mata nak ikut g family day.ish ish...

Kitaorang sampai melaka pun dah lambat , sebab orang lain bertolak awal pagi sabtu ,kami after hasben abis kelas baru gerak.dari s.alam pukul 3 lepas lunch baru nak gerak , alamatnya pukul 630 baru sampai.
Mana tak nya, pit stop banyak kali, pastu si eryna ni boleh pulak bocor.hadoih...dah la tu, jem boleh tahan pulak nak ke sana.dekat nilai seremban tu jem.haishhhh...





Tempat tu nama nya Ismah Beach & Resort , dekat ngan lubuk china.masuk kampung gak ler nak sampai sini..jalan bersimpang siur gitu..
I penah jer lalu kat sini sebab my bro in law was from here.so, macam tak pelik la dengar nama tu.ok lah tempat nya.tak la besar pun.mujur la ada pantai depan tu ,kalau tak mati kutu laaaaa.....





Dah sampai, check bilik dulu.ada dalam 20 bilik kot kat sini.nak kata chalet  bukan kot.sebab rumah batu biasa jer.mujur la semalam jer tidoq , kalau tak ,jenuh la bilik kecik laga-laga punkok lagi ha.hihihihihi...






Ada 3 single bed.kalau anak sorang, dua yang kecik oklah.kalau tak, memang tak muat.sebab bilik ni ngam-ngam jer.kipas takder yer, ada ekon jer.pastu ekon tu ada bunyik ala-ala tak servis gitu.kalau sensorang duduk memalam ,boleh tahan la scary jugak.saiko betul.. :).

Eryna tidur kat hujung , boleh plak malam tu banjir.hahaha.sabar jer la.dah la bawak baju seluar ngam-ngam jer.tu pun dah penuh beg barang dia.boleh pulak dia kencing.hadoiiii..nasib la esok nya check out.kalau tak, haru la.sabar jer la.

Ada almari , kettle and telekung.bab ni puji la,telekung wangi jer.sebab nya cheq terlupa nak bawak telekung.hahahahaha.kalau tak, ada yang solat pakai kain pelikat .muahahahhaha.
Toilet pun kecik comey jer, tapi bersih.bab tu , i puji.





Sampai dah nak senja, ajak eryna g pantai nak tengok sunset.
Sebab kami sampai lambat, most kawan-kawan hasben ni dah abis aktiviti and balik bilik dah.tu yang pantai lengang semacam tu.
Orang kata tak elok kan bawak budak g pantai time nak maghrib.mujur la eryna ok.ada la baca ayat kursi gak.seriau jugak la kan.
Dia pulak, dah syok main pasir tu ,takmo balik pulak.maklum la, umah takdak tanah , sekali sekala nampak , punya la peghak.








Melayan sunset. teringin pulak nak try banana boat.
Cantik jugak pantai ni.bersih.orang pun ada mandi kat bawah tu.





Tu gate dari arah chalet tu.sebelah chalet , ada pusat ternak penyu.
Sayangnya, depa tutup ,so tak dapat la tengok anak penyu.



Aktiviti malam.ada barbeque.
Boleh tahan la makanan dia.kami tak lama pun join ,sebab eryna ajak balik bilik.
Ingatkan dia ngantuk , rupa nya dah buat 'kek' pulak.sabar jer la mak hang ni .




Food malam tu.lamb sedap.
Yang lain tu biasa-biasa jer.
Hasben join aktiviti sampai tengah malam.ada karaoke bagai.
Mujur la bilik kami jauh sikit, so tak dengar la bising.

Esoknya ,ada sukaneka.
Pic memang takdak la sebab malas nak bawak phone g pantai.
Lepas lunch , terus check out and balik.
Food masa lunch memang awesome,asam pedas pari sedap giller.tambah 2 kali plak tu.so, tak payah la singgah nak makan asam pedas dah..terus balik jer..





Budak yang kencing sampai bocor. last-last , pakai pampers jer sampai rumah sebab seluar semua basah lencun kena kencing.dia ni kan, tak gheti duduk diam , sebab tu la asyik bocor.dalam keta pun kejap ke depan kejap ke belakang,

Itik tu dapat RM10.murah memang  murah , tapi ,angin nye asik kuar.hangin jer la.patut la murah.tipah tertipu...hahahahha.


xoxo.





No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...