LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, March 13, 2015

weekend starts early

As salam.

Harini i emergency leave.hebat tak.baru masuk kerja tak sampai 2 minggu dah el.ini semua gara-gara budak tembam ni.dalam pukul 3 pagi tadi,terjaga sebab eryna asik kiri kanan.geram jugak memula sebab tak reti tidoq elok2.rupanya dia tak selesa sebab badan panas.check suhu , dah 38' c.hmmm dah expected jugak ler sebab semalam balik taska mcm flue sikit.what to do,once masuk taska tak dapat nak avoid la gejala berjangkit ni.haritu 7 bulan kat umah, takder nak demam ke apa ke.so,letak kool fever and dia tidoq balik sampai subuh.

Macam biasa la dia skang pagi2 memang drama sikit nak g skool.kena paksa baru bangun.kalau gerak jer,nanti dia cakap " nak tido laaaa...nak tido laaaa...laaa tu memang panjang betul.tapi,sorry yer , kena paksa jugak tukar pampers semua turun.maklum la,mama nak cepat.so,eryna now g skool abah antar.so that petang balik,mama balik on time , before 630 pm dah sampai taska.so far ok dah buat jadual macam tu.sebab haritu kalau mama hantaq , even kuaq pukul 7 lebih sikit pun jadi delay sebab nak kejar jem kat toll duta tu pun satu hal jugak.skang ni ,730 kuar rumah , mama sampai opis before 830 am.opis tu bukan jauh mana pun,tapi sebab jem tu yang alahaiiiiiiiiii........


Pagi tadi suhu dah turun sikit.lepas mandi pun makin ok.jumpa doc ,kata nya dah tak berapa demam.makin ok.cuma flue lah.so decide tak nak send taska.lagipun taska tu selalu pesan ,kalau boleh jaga, y not tengokkan dulu.since ni first day selalu budak2 ni moody sikit.paham sangat.betul jugak..kang nanti jangkit budak lain jugak ( konfirm la eryna pun actually berjangkit dengan budak yang sakit kan ).so since i tak berapa busy, so cuti jer la.and i mmg jenis dari eryna kecik dulu pun ,kalau baru first day demam mmg tak antar.even kakak pengasuh dulu ok jer.sebab tak nak kena budak lain & make it worst.kalau setakat batuk sikit2 & flue tu ok lagi la.tapi ni demam ( walaupun tak tinggi ) and dah ada pakej flue ,baik tak payah. ( ke sebab malas nak g hadap jem ni...hahaahhaa ).

Tengok muka budak demam.ke mama yang nampak cam demam.happy memonteng la tu.i dah bgtau ,isnin kena skool ok.mama nak g work so that boleh beli toys & g jalan2.gitew...


Tengok budak demam kat rumah.menyepah jer kerja dia.ni dah peluh sikit lepas ubat.aktif tetap sama.makan pun banyak macam biasa.so tak risau sangat la...


Buat la muka tu.geram betul.dok berdua ni mula la asik bergaduh.ngan budak kecik pun nak bergaduh kan mama ni.

Tulah dia orang kata, jauh dirindu ..dekat pulak...eiii geram..hihi..apa2 pun, ni dah nampak mcm dah kurang flue.demam pun.lega la.bila dah kerja ni malas betulnya nak el selalu.not trying to be good staff or whatsoeva , but yeah,responsibility that matters.

Have a nice weekend u all.
And long holiday ya for the kids.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...