LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Monday, March 2, 2015

tempat kerja baru ,cafe latte murah.

As salam.

Harini , lepas almost 7 months la jugak jadik suri rumah sepenuh masa + kawan sepergaduhan eryna , so i masuk keja balik.memang bercinta la jugak nak drive sebab dah lama tak duduk dalam jem.and even  dulu i keje pun, tak la teruk sangat traffic sebab jalan i guna tu menentang arus.kuaq lambat pun still boleh sampai on time.

Kisahnya pagi tadi , dah set la by 745 am dah keluaq rumah.HR pulak bagitau ,datang jer 930 am.sebab first day kan.sekali time tulah nak berry segala ,so dah bangun awal pun , dah asik p jamban pulak.last2 kocoh keluar rumah dah pukul 8 am ,drop eryna kat skool , pusing masuk nkve jalan clear sekali kuar toll damansara stuck terus almost 30 mins.lepas tu slow moving sikit la and finally , sampai la nak dekat 930 am.hahahahaha.baru ingat kot nak sampai awai.so,esok by 730 am kena keluar rumah dah.kang masuk lambat kena balik lambat pulak.

Btw , opis i ni best tu , sebab parking dia murah jer.rm3 per entry pastu parking banyakkk.tak yah la nak berebut.cafe pulak murah.tadi i makan salmon yang besar tu ,potato salad & nasi putih rm10 jer.sebab staff discount.kalau tak , normal price rm20.kalau makan nasi tomato rm5 jer.dah la setting table lawa macam kat hotel.terpaling suka cafe latte kat sini rm2.60.hahahah nangis la hari2 turun cafe beli latte.

Benda paling tak best sebab semua orang rushing makan.rest sejam kot ,apesal rajin sangat kerja ni.pastu semua jenis makan kat cafe tu la.mujur la lauk dia banyak choices.sebab most kat opis ni expat,so dorang mana ada keta.kami2 yang local staff ni malas nak bawak keta keluar.tapi i ok jer janji dapat makan pastu balik on time fetch  eryna. Jangan nak komplen jer kan.lagipun kita kerja ni "lillahitaala" so i tak nak komplen itu ini ( at least today...hihihihi).

So,tadi since my boss is not around,pukul 5 pm i dah chow.pukul 545 dah sampai taska.tengok eryna happy jer kat taska terus hilang penat.ngada kan, baru first day.tapi memang lenguh semacam la.kena telan pil kalsium aka ostematrix la malam ni.nampak sangat makin kertu , lenguh letih segala....

Harini takdak gambaq. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...