LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Friday, February 27, 2015

cabaran baru bermula :)

As salam.

So,today hari ke 5 eryna kat new taska.alhamdullilah , she did well.first day semua ok.siap melompat2 masa fetch dia.pastu bila tanya,nak p taska lagi dak.terus laju-laju jawab " nak mama...nak mama....wah , kita ni lagi la excited.rasa macam phewww legaa..



Second day pun ok.cikgu ambik dia ikut jer.tapi macam sedih.beza dari day 1.mesti masa day 1 tu dia ingat p skool haritu jer pastu dah abis.dia tak tau la hari2 kena dok situ.yer lah masa day 1 tu siap tak menyabar lambai-lambai.ni baru masuk day 2 dah sendu muka :(.

Hari ke 3 nangis depan gate.hahahhaa.drama sangat.tapi cikgu datang amik, dia pergi jugak.pastu tangisan tu bukan yang jenis luar biasa.tangisan nak perhatian macam tu.

Petang tu cikgu cakap ,pujuk2 dia ok jer.nangis kejap2.bila aktiviti dia participate jer.and makan minum pun ok.siap mintak nak biskut lagi.so lega sikit.and bila tnya dia , asal nangis..muka malu2.

And semalam & hari ni,ok jer.takder dah drama.i promised to beli beg mickey so that she can brings to skool.so dia suka.boleh la buat letak botol susu & bantal.so , jap g nak g beli.kena tunaikan janji kang nanti anak tak percaya dah :).

So far , alhamdullilah , taska ni nampak ok.cikgu semua ok.senang nak tnya hal anak2 sebab dorang layan jer sembang.and eryna balik skool wangiii jer.tu yang mama suka tu.am sure eryna still misses her "mak" aka pengasuh lama.semalam, i tanya, sapa ikat rambut toncet dia tu, she replied " mak"..kalau tak selalu dia sebut teacher jer.

Monday gonna be busy ( again ) after 7 mths not working , now am back to the battle ( of traffic jem ).nak kena antar taska awal sikit so boleh sampai awal opis & dapat balik awal ( hahahaha ) .balik lambat nanti kena OT pulak kat taska :).sejam 10 hengget tu.....pitam mak enon..so by 630 paling lambat ambik.

The office is not that far.tapi,jem tu yang tak tahan.takes only 20-30 mins without traffic and boleh jadik sejam+ la kalau heavy traffic.huhuhu.



Bersenang lenang kat rumah.malas nak buat apa2.konon harini nak kemas rumah , nak lipat kain.nan hado.am just laying on my bed and browsing the internet.sekali tengok jam dah masuk lunch so terus heat up balik leftover nasik semalam.

Kari ayam tinggal potato jer pun sedap.makan dengan teloq goreng garing.and sambal belacan yang i buat banyak .dapat la 7 bekas.gara-gara en hasben p beli sebakul besar cili padi kat pasar malam kalah orang nak buat kenduri.so i blend all , letak belacan bakar , asam jawa & limau kasturi.nyumsss....



Belum masuk opis dah reward lagi.another collections from ss.suka sebab easy to wear,easy to style.i hardly wear shawl nowadays , banyak ss jer.musim malas nak cepat jer.

And to those yang tanya if i nak let go any ss tudung yang previous collections, i would say no.sayanggg and i tak tau berapa nak charge pulak.maklum la,selalu pakai.nak bagi free pun macam tak sanggup...dah lubang sana sini cucuk pin.

Monday is coming...and new challenges awaiting.....happy weekend everyone :).



1 comment:

Mishael Vanessa Lee Abdullah said...

Baru purchase my first Madison classic yesterday. Can't wait! Hopefully tak addicted sbb dah ada koleksi tudung yg addicted dah! 😂

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...