Tuesday, January 6, 2015

Balik kampung

As salam.

Selamat tahun baru 2015.cepat nya masa berlalu.ada azam tahun baru tak.for me ,ada tambahan kot.hehe.tengah dok list down 101 things to do/to achieve in 2015.tapi planner pun tak beli lagi.planner free banyak, tapi gedik jugak nak beli.barulah feel :).

Last week balik kg, kira nya dari krismas sampai la sambut tahun baru.dah lama sangat tak balik.rindu pulak.mujur la my family ada mai sini, kalau dak lama sangat tak jumpa depa.


Alang-alang dah lalu, lencong masuk jambatan  kedua pulau pinang.best, takdak keta.zaman dulu boleh stop kejap ambik gambaq ,la ni kalau stop , konfirm  kena saman.


Trademark penang haruslah penang bridge selain komtaq ..... :). Nostalgia betul sebab kecik2 dulu mmg selalu p penang.masa tu komtaq la femes.pastu ada pic kat penang bridge ni.best ....


Tak sah la tak pekena nasi kandaq.yang ni bukan line clear/ beratoq/kapitan.try yang lain pulak la.dah biasa makan yang tu.

Kali ni makan kat nasi kandar deen jelutong.sila on waze.rasa nya biasa jer lah.sama jer nasi kandaq ni.hehe.untuk tekak i, still prefer nasi kandaq zainol.itu memang terbaik.kalau rindu nak nasi kandaq ,memang zainol la tempat nya.kat pj sana cawangan dia.nearby hilton tu.


Budak banyak akai.sepanjang jalan berkelai ( bergaduh ).kejap nak dok belakang, kejap depan.makan pun main-main.kecik besaq kecik besaq ja mama tengok tau.


Aktiviti kat kg.nothing much.jalan-jalan pastu makan.makan.makan.tambah lemak.
bawak eryna naik kuda kat kola perlis.dewasa rm5 ,budak rm3.so kena rm13.ambik angin petang .pastu ada budak takmau turun kuda...

Dah p kola perlis , wajib makan sotong goreng  tepung yang tak akan jumpa lah kat mana2 dia punya sedap tu :). And tomyam...


Ni pun wajib jugak.rojak mak bee.stall tepi jalan , sambil minum ayaq nyoq muda.layannnnn..sepinggan ni rm3.50.


Budak ni bagi buah.memang feveret dia.banyakkk pulak tu makan.

Di saat kita gembira , ada pula berita sedih untuk mangsa banjir.dan juga tragedi air asia.semoga diberikan ketabahan buat mereka.doa yang tidak putus buat mereka.alhamdullilah ada jua kirimkan derma sedikit buat mereka.

Semoga 2015 akan membawa kegembiraan buat kita.walaupun tahun ni dikira tough year.insya allah , we can go through this.


4 comments:

CikSiti said...

rojak mak bee yerrrr..kita yg kat utagha ni pon lom try lg hihik

Farra AM said...

weh aku pun suka nasik kandar zainol tuh.. haha!

FadlinaMokhtar said...

Sila la try cik siti.best.tapi dulu lagi murah.hehehe

FadlinaMokhtar said...

Best kan.aku rasa situ jer thorbaik.jom pekena

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...