LAZADA SALE PLEASE CLICK AT THE IMAGE TO THE WEBSITE

Thursday, December 18, 2014

snow white salmon spagetti.

As salam.

Canggih tajuk.agak2 kalau bukak cafe tulis tajuk ni kat menu dapat sambutan tak.hehehe.
Semalam p giant nak beli pampers jer asalnya.lepas tu tengok ada salmon , macam teringin.and since ada spageti dah bukak sebab masak aglio olio haritu ,so baik habiskan jer.masak macam lain pulak.

Haritu kan masa makan kat puarto romano teringat salmon spageti dia yang sedap tu.sepinggan besar tu boleh share 2 orang.buat sendiri boleh buat banyak2 and makan ulang banyak kali pun ok.


Spageti yang sedap tu.tepon asben tanya nak tak mcm ni.sebab dia biasa makan bolognese jer.and baru jer pas masak aglio olio.tukaq selera la pulak.


Beli salmon besar tu rm9.pastu cream cooking & susu fresh milk for sauce.yang lain dah ada kat rumah.

Senang sangat spageti ni.sebab tekak melayu,kita tumis bawang putih dengan cili kering.ada rasa pedas sikit baru best.kang muak pulak.

Tu jer bahan2 nya.lepas tumis dengan olive oil tu,masak salmon.dah sebati baru letak cooking cream & susu.cream tu sekotak just ngam2 utk portion setengah bungkus spageti.letak garam ,mix herbs & done.
boleh add tomato kasik rasa masam.i tajk letak.

Rasanya ? Beza sikit la dari pourto romano tapi tetap sodap.habis dah seperiuk.yang penting salmon tu banyakkk.puas makan.cost tak sampai rm20.sedap dah tentu la.hehehe.tu pasal pic spageti yang dah siap tak sempat snap.rakus namanya.

Eryna kata.sedapppp nyerrrrr.sambil thumbs up lagi.dia nasik kosong pun sedapppp nyerrrr.yang penting mama masak jer dia puji.bijak bijak.




2 comments:

eynda said...

Akak suka apa saje pasta yg guna white sauce :-)

FadlinaMokhtar said...

kan kak eynda.sedap sangat .ada org tak berapa suka jenis creamy ni kan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...